Επιστολή με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην μετακίνηση ιατρού από το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Κομποτίου, απέστειλε προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ με κοινοποίηση στον βουλευτή Άρτας της ΝΔ, Γιώργο Στύλιο, τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η δήμαρχος Νικ. Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση.

Στην επιστολή της γράφει: «κ. Διοικητά, το πολυδύναμο ιατρείο Κομποτίου εξυπηρετεί όπως είχαμε ήδη αναφέρει με το υπ΄αριθμ. 1605/10-03-2020 έγγραφό μας τις περιοχές Κομποτίου, Φλωριάδας, Αιτωλοακαρνανίας κ.λ.π και με πάνω από 3000 ασθενείς.

Τα άτομα αυτά είναι προχωρημένης ηλικίας, επιβάλλεται να μένουν σπίτι τους κι αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν σύγχρονες μεθόδους συνταγογράφησης.

Επομένως, η απομάκρυνση του γιατρού ενόψει και της πανδημίας, θα προκαλέσει άσκοπες μετακινήσεις, καθώς οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα κατά τόπους ιατρεία και για οποιαδήποτε εξέταση, ακόμα και για την συνταγογράφηση φαρμάκων θα υποχρεώνονται να επισκέπτονται το ΤΟΜΥ Άρτας.
Ήδη οι μεταφορές με αστικές συγκοινωνίες είναι μειωμένες και η έκθεση των κατοίκων μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και να συμβάλλει στην διασπορά του ιού.
Θεωρούμε ότι η γιατρός θα πρέπει να παραμείνει στο εν λόγω πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο, ώστε να δύναται να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της ΔΕ Κομποτίου και της ευρύτερης περιοχής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ