Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ιωάννης Γκολομάζος (στη μέση της φωτο), απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, με θέμα την καθολική εφαρμογή των μέτρων ενίσχυσης της Κυβέρνησης σε όλες τις επιχειρήσεις. Επισυνάπτεται η επιστολή.

Θέμα: ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί
Τις τελευταίες μέρες το Υπουργείο Οικονομικών διευρύνει τον κατάλογο των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των Επιχειρήσεων δικαιούχων των ευεργετικών μέτρων της Κυβέρνησης στο πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικότητας και λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθημερινά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης ακόμα κι αυτές που παραμένουν ανοιχτές μέρα με τη μέρα καταγράφουν μηδενικούς τζίρους.
Πρέπει άμεσα να ισχύσουν τα παρακάτω:
• Να συμπεριληφθούν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι ΚΑΔ στα ευεργετικά μέτρα της Κυβέρνησης προκειμένου οι επιχειρήσεις μας να «πάρουν μια ανάσα» στην δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.
• Στις περιπτώσεις αυτές, οι εργαζόμενοι στους οποίους αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας, να επωφεληθούν και αυτοί από τα ευεργετήματα του ισχύοντος νόμου.

• Το ίδιο να ισχύσει και για το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών.
• Το μέτρο να έχει αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία της υποχρεωτικής αναστολής
λειτουργίας των επιχειρήσεων.
• Να συμπεριληφθούν και τα φυσικά πρόσωπα που μετέχουν σε εταιρείες με τη νομική μορφή της προσωπικής εταιρείας, της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης, της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας, εφόσον και οι ως άνω εταιρείες και οι επιχειρηματίες που τις λειτουργούν, πλήττονται εξίσου με τις ατομικές επιχειρήσεις από την κρίση.
Έχοντας την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Γκολομάζος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ