Για την αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον οικισμό Σγάρα Καταρράκτη Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων φροντίζει η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία προς τούτο διαθέτει πίστωση 24.800 ευρώ για εργασίες στην πέτρινη γέφυρα και στον παραδοσιακό νερόμυλο, στον ποταμό Καταρρακτιώτη.
Η σχετική δαπάνη εγκρίθηκε ήδη, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει η απομάκρυνση φερτών υλικών, η στερέωση των βάθρων της λιθόκτιστης γέφυρας, και της βάσης του παραδοσιακού νερόμυλου. Όσον αφορά την στερέωση των δυο βάθρων, στον προϋπολογισμό εντάχθηκαν 12.000 ευρώ. Ταυτόχρονα προβλέπεται ο καθαρισμός και η διαμόρφωση του ρέματος, με απομάκρυνση προσχώσεων συνολικού όγκου 3.200 κυβικών μέτρων.
Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης παρέμβασης ανέρχεται σε 8.000 ευρώ, ενώ από τα προϊόντα εκσκαφής προβλέπεται να δημιουργηθεί ανάχωμα για την προστασία των παρόχθιων περιοχών.






