ΔΕΝ είναι μόνο το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην συμβολή των οδών Γεροστάθη και Αμβρακίας που τα δέματα σχηματίζουν βουνό. Την ίδια εικόνα εμφανίζει το αντίστοιχο επί της οδού Αρισταγόρα δίπλα από την Πυροσβεστική.
Η λύση που επινόησε η κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ είναι η πρόσληψη τεσσάρων υπαλλήλων με συμβάσεις που ανανεώνονται ανά μήνα, όπως αποδεικνύεται όμως δεν αποτελεί παρά μόνο… ασπιρίνη. Πώς συμπεραίνεται αυτό; Συμπεραίνεται από το γεγονός ότι τα δέματα εξακολουθούν να καλύπτουν τους ελεύθερους χώρους και στα δύο καταστήματα. Αν ήταν δηλαδή να είχε λυθεί, θα διορθώνονταν κάπως τα πράγματα. Διορθώθηκαν, όμως ελάχιστα.
Αρκεί να φανταστείτε ότι προκειμένου να χωρέσουν τα δέματα που αποστέλλονται μετά το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Courier, τα τοποθετούν οι άνθρωποι μέχρι και μπροστά από τις θυρίδες των πελατών. Αδιανόητα πράγματα για έναν οργανισμό όπως τα ΕΛΤΑ που κάποτε αποτελούσαν την ατμομηχανή της αλληλογραφίας και τις διακίνησης δεμάτων. Να μην ξεχνάμε πως ήταν η πρώτη υπηρεσία που είχε συσταθεί ταυτόχρονα με την σύσταση του Ελληνικού κράτους.
Ας αποφασίσουν – επιτέλους – τι θέλουν να κάνουν. Διότι μ’ αυτό που γίνεται σήμερα η αίσθηση του κόσμου είναι ότι τα ΕΛΤΑ ψυχορραγούν. Υποψιαζόμαστε ότι η ηγεσία τους – και κυρίως η πολιτική ηγεσία – γνωρίζει καλά ότι καμία υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ανθρώπινα χέρια. Καιρός να αποφασίσει ώστε να κάνουν και οι πολίτες τις επιλογές τους.
Με το «έμπα ψυχή – έβγα ψυχή» πάντως δεν γίνεται να λειτουργήσει.






