ΣΤΡΟΦΗ 180 μοιρών από τον Δήμο Αρταίων για την Δομή Αυτισμού για την οποία ενώ είχαν κινήσει γη και ουρανό για φιλοξενία της στο δημοτικό σχολείο Ρόκκα, τώρα αναδιπλώνονται. Δια στόματος του δημάρχου Χριστόφορου Σιαφάκα ακούστηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 11 Μαΐου, ότι θα στεγαστεί τελικά στο Παλαιό Νοσοκομείο, στο οποίο θα χρειαστεί προφανώς να γίνουν οι απαραίτητες διαρρυθμίσεις στους χώρους που θα επιλεγούν.
Ενώ αυτή η προοπτική θα ήταν εξαρχής η ιδανικότερη ώστε να βρίσκεται εντός της πόλης για πολλούς και ευνόητους λόγους «χάλασαν τον κόσμο» για να την πάνε στα Ρόκκα παρά τον ξεσηκωμό των κατοίκων. Και ξεσηκώθηκαν, όπως εξήγησαν, όχι γιατί ήταν αντίθετοι με την λειτουργία της αλλά διότι επιλέχθηκε το σχολείο τους, το οποίο παρά το γεγονός ότι έκλεισε εξακολουθεί να δέχεται παιδιά που πηγαίνουν και παίζουν στην αυλή του. Εκτός αυτού υπάρχει η προσδοκία για αύξηση των γεννήσεων και κοντά σ’ αυτές η επαναλειτουργία του, κάτι που η Δημοτική Αρχή ουδέποτε διατύπωσε ως σκέψη συμμεριζόμενη έτσι το αίτημα των χωριανών.
Αντιθέτως, η αντιπολίτευση διατύπωσε εξαρχής την άποψη πως οι αποφάσεις δεν θα πρέπει να λαμβάνονται ερήμην των ντόπιων κατοίκων και πως καλύτερη λύση αποτελεί η πόλη. Την θέση αυτή η πλειοψηφία μετέτρεψε σε «λάστιχο» και σε μια έκρηξη παραποίησης της αλήθειας, με μπροστάρη τον… συνήθη ύποπτο Δημήτριο Ευαγγέλου, αντιδήμαρχο επί προγραμματισμού, μετέτρεψε σε άρνηση για δημιουργία της δομής, επιτιθέμενος σφόδρα κυρίως εναντίον της παράταξης «Αρτινών Συνεργασία» της οποίας υπενθυμίζεται ότι ήταν όχι μόνο σύμβουλος αλλά και αντιδήμαρχος, αποκαλώντας τον Χρήστο Τσιρογιάννη «ο δήμαρχός μας» κατά πως ακριβώς κάνει σήμερα και με τον Χριστόφορο Σιαφάκα.
Ποιος δικαιώνεται τελικά; Η αντιπολίτευση στο σύνολό της, θυμίζοντας στην Δημοτική Αρχή τη λαϊκή ρήση που λέει «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα».






