Σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό ArtΤv, ο Γιώργος Στύλιος (φωτο) αναφέρθηκε στο ζήτημα σχετικά με τη στέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών της πόλης.
Σε ανακοίνωση Τύπου του πολιτικού του γραφείου, σημειώνει: «Ο κ. Στύλιος υπογράμμισε ότι η εξασφάλιση σύγχρονων, ασφαλών και λειτουργικών υποδομών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, αναδεικνύοντας παράλληλα ένα καίριο ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, παρά το γεγονός ότι πριν από περίπου ενάμιση χρόνο εγκαινιάστηκαν τα παλαιά δικαστήρια μετά από εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής που κόστισαν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, το κτίριο παραμένει αναξιοποίητο. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί εύλογα ερωτήματα, καθώς η επαναλειτουργία του ιστορικού αυτού κτιρίου στο κέντρο της πόλης θα αποτελούσε σημαντική τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία και θα συνέβαλε στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής.
Ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι η αξιοποίηση των υποδομών στον αστικό ιστό είναι η ενδεδειγμένη λύση. Παράλληλα, εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στην πρόταση μεταφοράς των Δικαστηρίων στο Στρατόπεδο “Βερσή”. Ο κ. Στύλιος υποστήριξε ότι ο χώρος αυτός πρέπει να αξιοποιηθεί αποκλειστικά για κρατικές αναπτυξιακές δράσεις που θα τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα, προσελκύοντας εκπαιδευομένους και επισκέπτες από άλλες περιοχές, ενισχύοντας ουσιαστικά την πόλη της Άρτας».
Ο βουλευτής, κατέληξε επισημαίνοντας ότι εργάζεται για την εύρεση λύσης που θα εξασφαλίσει κατάλληλες κτηριακές υποδομές για τις Δικαστικές Υπηρεσίες, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στις στρατηγικές προοπτικές ανάπτυξης της Άρτας.
Επ’ αυτού δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στύλιος: «Η λύση για τη στέγαση της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να στηρίζεται στην υποβάθμιση ενός αναπτυξιακού πόλου όπως το Στρατόπεδο “Βερσή”, ούτε στην απαξίωση των 1,5 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν από τον Έλληνα φορολογούμενο για την ανακατασκευή των παλαιών δικαστηρίων».



