ΤΟ ιστορικό Δημαρχείο επί της οδού Σκουφά που αποτέλεσε δωρεά του αείμνηστου ευεργέτη Αλέξανδρου Ζάρρα, επέλεξε ο δημοτικός σύμβουλος της «Αρτινών Συνεργασία», Σωτήρης Χρηστούλης, να προτάξει ως θέμα στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δήμου Αρταίων την περασμένη Τετάρτη.
Καθ’ όλα ενδιαφέρον και πράγματι είναι ένα από αυτά που απασχολούν την τοπική κοινή γνώμη. Το ερώτημά του, λοιπόν, είναι για ποιο λόγο δεν παραδίδεται στους Αρτινούς πολίτες. Την απάντηση έδωσε ο αρμόδιος επί των τεχνικών έργων αντιδήμαρχος Μιχάλης Κοτσαρίνης, λέγοντας: «Το έργο ολοκληρώθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2024, αλλά για να γίνει πλήρης παραλαβή χρειάζεται να περάσουν 15 μήνες έως ότου πάρει υπογραφή (παραλαβής) από την επιτροπή», η οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι οργανικά συνδεδεμένη με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ως χρόνο παράδοσης ο αντιδήμαρχος προσδιόριζε την ημερομηνία 2 Απριλίου 2026.
Για σταθείτε, όμως, αξιότιμοι! Δηλαδή όταν πρόκειται να παραδοθεί μια δημόσια οδός, ας πούμε η Ιόνια γιατί δεν περίμεναν να περάσουν 15 μήνες ώστε να την δώσουν στην κυκλοφορία μια και ισχύει το ίδιο καθεστώς για όλα τα δημόσια έργα;
Μήπως πρόκειται για τυπικό θέμα και απλά κρύβεστε πίσω από διατάξεις που σχεδόν ποτέ δεν εφαρμόζονται ώστε να δικαιολογήσετε την κωλυσιεργία και την εν πολλοίς αβελτηρία σας;
Θα κάνετε αλήθεια το ίδιο αν ο μη γένοιτο συμβεί καμιά στραβή με σχολικό κτίριο; Όταν ας πούμε αποκαταστήσετε τις ζημιές θα αφήσετε να περάσουν 15 μήνες για να ανοίξει εκ νέου; Και εν πάση περιπτώσει φέρτε μας ένα παράδειγμα για ένα άλλο δημόσιο έργο για το οποίο ίσχυσε το ίδιο.
Η απάντησή σας δεν είναι πειστική και ως εκ τούτου εκλαμβάνεται ως δικαιολογία και μάλιστα φτηνή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ