ΛΙΤΟΣ μεν αλλά εμφανής θα είναι ο εορταστικός στολισμός της πόλης και των χωριών του Δήμου Αρταίων ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, απ’ ότι μπορέσαμε να καταλάβουμε σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο αρμόδιος επί θεμάτων πολιτισμού αντιδήμαρχος Νίκος Κέφης, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικός σύμβουλος της «Αρτινών Συνεργασία», γιατρός – καρδιολόγος Γιώργος Σιλιόγκας.
Την ερώτηση ο κ. Σιλιόγκας υπέβαλε στο πλαίσιο της δίμηνης λογοδοσίας (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, με τον κ. Κέφη να κάνει κατά πρώτον γνωστό ότι το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου επί της κεντρικής πλατείας θα γίνει την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου. Παράλληλα ανέφερε ότι το θεματικό πάρκο με κάποια στολισμένα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, συμπεριλαμβανομένου του Άη Βασίλη, θα φιλοξενηθεί φέτος στην πλατεία Μονοπωλίου.
Από την πλευρά ο Γιώργος Σιλιόγκας πρότεινε για την φιλοξενία το εμβληματικό Κάστρο που είχε αποτελέσει επιλογή της πρώην Δημοτικής Αρχής του 2016, πλην όμως ο αντιδήμαρχος πολιτισμού επικαλέστηκε το υψηλό κόστος που θα απαιτούνταν για τον συγκεκριμένο χώρο. Άφησε, ωστόσο, ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό, μια χαραμάδα δηλαδή, για το θεματικό πάρκο στο Κάστρο, συνδυάζοντας την προοπτική αυτή με την προσπάθεια για εξεύρεση χορηγιών από ιδιώτες.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, φαντάζει πολύ δύσκολο. Αυτό που μένει να δούμε είναι το τελικό αποτέλεσμα…



