Πολύ καλή η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών, τουΠανεπιστημίου Ιωαννίνων (Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων) και των εμπεκομένων φορέων (Σωματείο Καφέ Μπαρ – Εστιατορίων “Παμβώτις”, Ένωση Γαστρονομίας Ηπείρου, Δημόσια ΣΑΕΚ Ιωαννίνων) με σκοπό την δημιουργία της «Ηπειρωτικής Γαστρονομίας» με τη χρήση τοπικών προϊόντων αξίας.
Η συνεργασία αναμένεται να επισημοποιηθεί με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας των εμπλεκομένων αύριο Πέμπτη 20 Μαρτίου, 10 το πρωί, στο εστιατόριο “Φήγος” του Πανεπιστημίου.
Η εν λόγω πρωτοβουλία – συνεργασία, σύμφωνα με το καλό site “Epiruspost”, είχε ξεκινήσει πιλοτικά και άτυπα εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο με σημαντικά και ουσιαστικά αποτελέσματα. Στην εκδήλωση της υπογραφής θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και το σήμα της Ηπειρωτικής Γαστρονομίας που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάδειξή της τοπικά, πανελλαδικά και διεθνώς.
Νομίζουμε πως αν στην ίδια προσπάθεια συμμετείχαν και οι άλλοι τρεις νομοί της Ηπείρου το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμα καλύτερο. Δεν είναι αργά, μπορούν να το κάνουν και τώρα. Διότι μην ξεχνάμε ότι οι νομοί Άρτας και Πρέβεζας διαθέτουν προϊόντα υψηλής γευστικής αξίας. Όσο για την Θεσπρωτία η ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών δείχνει τον δρόμο. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν ούτως ώστε να μην υπάρξει κανείς αποκλεισμός και παράλληλα να επιβεβαιωθεί ο τίτλος “Ηπειρωτική Γαστρονομία”.