Από τους πιο ψυχρούς μήνες των τελευταίων ετών για την Ήπειρο, σύμφωνα με το δίκτυο των 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν ο Φεβρουάριος που πέρασε.
Η μέση τιμή των μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών που καταγράφηκε, κυμάνθηκε κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλες τις περιοχές της χώρας (σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019) και φυσικά στην περιφέρειά μας.
Οι μετρήσεις του Αστεροσκοπείου σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας έδειξαν πως ήταν ο δεύτερος ψυχρότερος Φεβρουάριος από το 2010, εκτός από τη Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο και την Πελοπόννησο, όπου ήταν ο 5ος και ο 3ος ψυχρότερος αντίστοιχα.
Οι πιο χαμηλές αρνητικές αποκλίσεις κατά τον Φεβρουάριο 2025 καταγράφηκαν στα νησιά του Αιγαίου, στην Στερεά Ελλάδα, στη Θεσσαλία, καθώς και στη Βόρεια Ελλάδα.
Για την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία η μέση θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη κατά 0,6 βαθμούς Κελσίου.