ΓΙΑ ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί χιλιάδες ζευγάρια αλλά και ολόκληρη την κοινωνία θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας μέσα από ημερίδα που πραγματοποιείται το προσεχές Σάββατο, για την διοργάνωση της οποίας την πρωτοβουλία ανέλαβε η Ακαδημαϊκή Εταιρεία Άρτας.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ της ημερίδας είναι η υπογεννητικότητα και η υπογονιμότητα στη σύγχρονη κοινωνία, με συμπράττοντες την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ) και τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ».
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ότι απασχολεί ολόκληρη την κοινωνία διότι είναι θέμα που συνδέεται, πέραν των άλλων, και με το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, που ιδιαίτερα στην Ήπειρο προσλαμβάνει τεράστιες διαστάσεις.
ΟΙ επιπτώσεις είναι αναμφισβήτητα ορατές, με τις συνέπειές του να καταγράφονται μέχρι και στην εκπροσώπηση στο Εθνικό Κοινοβούλιο.
ΣΤΟ νομό Άρτας, αίφνης, μετά και την τελευταία απογραφή, οι έδρες από τρεις έως πρότοινος μειώθηκαν στις 2, αντίστοιχη μείωση γνώρισε και ο νομός Θεσπρωτίας που από διεδρικός έγινε μονοεδρικός, ενώ μείωση του πληθυσμού σημειώθηκε και στους άλλους δύο, ήτοι Ιωαννίνων και Πρέβεζας.
ΑΡΑ στο κάδρο της μεγάλης αυτής πληγής η Ήπειρος εμφανίζεται καθημαγμένη και πλην της αιτίας που εδράζεται κυρίως στην αναζήτηση εργασίας των παιδιών της σε άλλες περιοχές, θα είναι λάθος – σ’ όσους την αναζητούν – να μην προσμετρούν την αύξηση της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας στην σύγχρονη κοινωνία.
ΩΣ εκ τούτου η ημερίδα που διοργανώνεται, εκτός από το «καμπανάκι» που θα χτυπήσει, έρχεται να δώσει απαντήσεις για την λύση του προβλήματος.
ΤΟ αναφέρουν, άλλωστε, στην ανακοίνωσή τους και οι διοργανωτές όταν με έμφαση επισημαίνουν ότι «η συμμετοχή στην ημερίδα ενθαρρύνει τη συλλογική δράση και συνεργασία μεταξύ φορέων, επιστημόνων και πολιτών, προκειμένου να αναζητηθούν βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία».
«ΒΙΩΣΙΜΕΣ λύσεις», οι οποίες αναμένεται να προταθούν από διακεκριμένους επιστήμονες που υπηρετούν με επιστημονική επάρκεια και με συνέπεια το γνωστικό τους αντικείμενο.
ΤΟ γεγονός ότι το θέμα θα αναπτυχθεί μέσα από την πολυμορφία, που άλλωστε διακρίνεται, από επτά εισηγήσεις ισάριθμων κορυφαίων ομιλητών, το καθιστά αυτομάτως ιδιαίτερα ενδιαφέρον.
ΩΣ προς αυτό η συμβολή της Ακαδημαϊκής Εταιρείας Άρτας είναι ουσιαστική, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι πιάνει το σφυγμό της κοινωνίας, επιλέγοντας θέματα που «καίνε», ενώ παράλληλα συνεχίζει να προσφέρει γνώση, που ως δική της κατάκτηση, την μεταλαμπαδεύει υπό τη μορφή αγαθού προς τους πολίτες.
ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ, τουτέστιν, ένα ιερό χρέος και μια αποστολή που μόνο ως αντίδωρο μπορεί να εκληφθεί, καθώς ξεκλειδώνει τον πλούτο γνώσεων που μέσα από αγώνα και αφοσίωση στην επιστήμη απέκτησαν τα μέλη της, και τον διαχέει στο λαό, αυτόν δηλαδή που προσβλέπει σε άμεση διασύνδεση μαζί τους.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για διασύνδεση που η Ακαδημαϊκή Εταιρεία Άρτας κάνει πράξη μέσα από τα, θα τολμούσαμε να πούμε, «λαϊκά φροντιστήρια».
ΕΙΝΑΙ τυχερή η Άρτα που διαθέτει αυτό το «κατεργασμένο διαμάντι» που ξέρει και μπορεί να σκορπά τη λάμψη της γνώσης ανοίγοντας δρόμους σε απαντήσεις πολλών ερωτημάτων, γι’ αυτό και νομίζουμε ότι αρμόζει να βρεθεί ένας τρόπος από τις τοπικές αρχές για την έκφραση ευγνωμοσύνης όσον αφορά το έργο που επιτελεί.
ΘΑ είναι – κατά τη γνώμη μας – το λιγότερο που μπορούν να πράξουν ώστε οι δύο πλευρές να έρθουν ακόμα πιο κοντά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ