Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα: «Κλείνει το στρατόπεδο “Βερσή” στην Άρτα;» κατέθεσε η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη. Την ερώτηση συνυπογράφουν ο αρμόδιος τομεάρχης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Κεδίκογλου και ο βουλευτής Πρέβεζας του κόμματος Κώστας Μπάρκας.
Αναφέρουν: «Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία καθώς στο προσωπικό του στρατοπέδου Άρτας και στις οικογένειές τους οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον σχεδιασμό του υπουρ- γείου Άμυνας περί επικείμενης κατάργησης του στρατοπέδου “Βερσή” στην Άρτα».
Αφορμή για την ερώτηση αποτέλεσαν οι δημόσιες τοποθετήσεις της Ένωσης Στρατιωτικών, τις οποίες επικαλούνται οι υπογράφοντες βουλευτές, τονίζοντας: «Οι εγκαταστάσεις και η δυναμικότητα του στρατοπέδου “Βερσή” στην Άρτα είναι αντίστοιχες αυτών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας και θα μπορούσε να λειτουργήσει ως Κέντρο Εκπαιδεύσεως, καθώς οι εγκαταστάσεις του είναι οι μοναδικές στην ευρύτερη περιοχή που πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές.
Στο στρατόπεδο “Βερσή” δεν σταμάτησε ποτέ να πραγματοποιείται εκπαίδευση νεοσυλλέκτων και λοιπών ειδικοτήτων με ύπαρξη κατάλληλων υποδομών κατάταξης – εκπαίδευσης, οι οποίες μπορούν να καλύψουν συνολικό αριθμό πλέον των 600 οπλιτών (σε κάθε κατάταξη).
Ταυτόχρονα, έχει εγκριθεί δαπάνη 70.000 ευρώ για την ανακαίνιση της σκεπής του κτιρίου του παλιού αμυντικού στρατώνα και ο αριθμός στρατιωτών που μπορεί να δεχτεί σε κάθε κατάταξη το στρατόπεδο ανέρχεται δυνητικά ακόμα και σε 800 οπλίτες.
Μάλιστα, είναι αναγκαιότητα να χαρακτηριστεί το στρατόπεδο “Βερσή” ως ΣΥΠΟ (Σημείο Υποδοχής Οπλιτών), αφού συστηματικά σ’ αυτό διοχετεύονται νεοσύλλεκτοι από έτερα στρατόπεδα στα οποία δεν επαρκούν οι υποδομές. Ετησίως το στρατόπεδο Άρτας δέχεται αριθμό 2.000 οπλιτών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Ακόμη το ίδιο στρατόπεδο, στο πλαίσιο συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με την Πολιτική Προστασία, συμμετέχει με περίπολα δα- σοπροστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο τόσο στην Άρτα όσο και στην Πρέβεζα και τηρεί τμήμα άμεσης επέμβασης σε 24ωρη βάση σε περίπτωση φυσικών καταστροφών στην ευρύτερη περιοχή».
Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας: Ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου για το στρατόπεδο «Βερσή» στην Άρτα; Αληθεύουν οι πληροφορίες περί κατάργησής του, τη στιγμή μάλιστα που έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναβαθμιστεί και να λειτουργεί ως ΚΕΝ (Κέντρο Νεοσυλλέκτων) Ηπείρου;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ