«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών η Αντιγόνη Σερδενέ και ο αιφνίδιος θάνατός της σκόρπισε θλίψη σε συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς της.
Η Αντιγόνη, με την πηγαία ευγένεια του χαρακτήρα της, υπήρξε μαχήτρια για μια ζωή που κέρδισε με την εργατικότητα, την υπομονή, την κοινωνικότητα και το αψεγάδιαστο ήθος της. Από την κορυφή των Τζουμέρκων, τα Θεοδώριανα, ολοκλήρωσε ένα μεγάλο ταξίδι ζωής που περιλάμβανε τη μετανάστευση στη Γερμανία για εργασία σε ηλικία 19 ετών, την επιστροφή με τον αείμνηστο σύζυγό της Ευάγγελο, την οικοδόμηση μιας νέας ζωής
στους Αγίους Αναργύρους όπου διατηρούσαν καφενείο, ενώ παράλληλα έδιναν τον αγώνα τους για την ανατροφή δυο παιδιών, του Γιάννη και της Αθανασίας, που είδε να προοδεύουν με τις ίδιες αρχές και αξίες που τους εμφύσησε. Όπως, βέβαια, και την μετέπειτα χαρά τεσσάρων εγγονών που εκείνα της χάρισαν με τη σειρά τους.
Στάθηκε απέναντι στη ζωή με θάρρος και σεμνότητα. Ατρόμητη, αλλά με ταπεινότητα. Αποφασιστική και συνάμα αθόρυβη, στωική, καρτερική, υπομονετική και πάντα κοινωνική. Μια ήρεμη δύναμη, μια μεγάλη αγκαλιά που σε κέρδιζε από την πρώτη στιγμή.
Όλα επιβεβαιώθηκαν την περασμένη Τρίτη το πρωί, όταν ο ναός στους Αγίους Θεράποντες γέμισε από κόσμο που έσπευσαν να την αποχαιρετίσουν στο τελευταίο ταξίδι της. Η Αντιγόνη – είπαν πολλοί – ήταν καλός άνθρωπος ή κατ΄ άλλους πορεύτηκε με τις αξίες που ορίζουν τη λέξη «Άνθρωπος» και έτσι αθόρυβα έφυγε την Δευτέρα το πρωί της περασμένης εβδομάδας.
Άφησε, όμως, ένα βαθύ αποτύπωμα πίσω της. Μια βαθιά αυλακιά από το αλέτρι της ζήσης της. Την επίσης ευγενική, κοινωνική και εργατική κόρη της Αθανασία, τον δραστήριο και υπομονετικό γιό της Γιάννη, τα εγγόνια της, Βίκυ και Πάνο (Παπαθανασίου), Αντιγόνη και Μυρτώ (Σερδενέ) και τον αγαπητό της γαμπρό Αποστόλη Παπαθανασίου, που την αγαπούσαν πολύ, διατηρώντας άσβεστη τη μνήμη της.
Μαζί τους θα την θυμόμαστε και εμείς στην αυλή του σπιτιού με χαραγμένη στη μνήμη μας να είναι πάντα διακριτική, να μας μιλά από το μπαλκόνι της στον αποχαιρετισμό κάποιων συναντήσεων με την φίλη από καρδιάς Αθανασία. Αντιγόνη, καλό σου ταξίδι…
Β.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ