ΠΛΗΡΗΣ συσκότιση επικρατεί στην Άρτα σχετικά με το μέλλον του στρατοπέδου «Βέρση». Θα κλείσει δεν θα κλείσει, τί από τα δύο συμβαίνει; Πριν το θέμα αρχίσει να προσλαμβάνει… στοιχηματικό χαρακτήρα μήπως κάποιος ή κάποιοι που είναι «στα μέσα και στα έξω» αντί να περιμένουν απαντήσεις από το… Μαντείο των Δελφών σπεύσουν να ψάξουν ποιαί αι βουλαί του υπουργού Εθνικής Άμυνας;

ΘΑ μπορούσε αίφνης να το κάνει ο δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας ρωτώντας απευθείας τον Νίκο Δένδια όταν προ ημερών βρέθηκε στα Ιωάννινα για την κομματική πίτα της ΝΔ. Εκεί όμως που η παρουσία του θα μπορούσε να είναι περισσότερο παραγωγική δεν πήγε. Αντιθέτως, βρέθηκε μπροστά – μπροστά στην αντίστοιχη εκδήλωση της βουλευτή ΝΔ Ιωαννίνων Μαρίας Κεφάλα, η οποία είχε προηγηθεί, δηλώνοντας απών από την συνεδρίαση λογοδοσίας που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων. Ο καθείς και οι επιλογές του, θα πείτε. Δίκιο έχετε!

ΟΠΩΣ, επίσης, θα μπορούσε να το κάνει ο κυβερνητικός βουλευτής του νομού Γιώργος Στύλιος. Να πάει δηλαδή στο γραφείο του υπουργού και να του πει «υπουργέ μας, ο λαός της εκλογικής μου περιφέρειας ζητά να μάθει τι μέλλει γενέσθαι με το στρατόπεδο, μπορείτε να μου πείτε;». Τόσο απλά, πλην όμως το αφήνουν να διαχέεται σαν να αποτελεί σταυρόλεξο.

ΤΗΝ ίδια στιγμή πράγματι η τύχη του στρατοπέδου μας συζητιέται πολύ χωρίς να υπάρχει ουδεμία επίσημη απάντηση στο καθ’ όλα ενδιαφέρον ερώτημα. Πώς στους Φιλιάτες έμαθαν για το λουκέτο και μεις «όχι»; Επιτρέπεται μια ολόκληρη κοινωνία να εξακολουθεί να βρίσκεται στο σκοτάδι;

ΚΑΙ πώς αλήθεια ξέρει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης ότι το ΚΕΝ (Κέντρο Νεοσυλλέκτων) θα κλείσει, βγαίνοντας μάλιστα να το δηλώσει δημοσίως και μεις εδώ ακό- μα άκρα του τάφου σιωπή; Ισχύει ή δεν ισ- χύει; Πάντως διάψευση μέχρι στιγμής δεν έγινε, άρα όλο και κάτι περισσότερο θα γνω- ρίζει. Τουλάχιστον αυτό λέει η κοινή λογική.

ΑΝ υπάρχει κάτι άλλο ας μας το πουν. Κι επειδή, όπως είπαμε, γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση για το θέμα, φτάνουν στ’ αυτιά μας κάποιες άλλες πληροφορίες που αναφέρουν ότι το στρατόπεδο όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά θα αναβαθμιστεί κιόλας. Ποιόν ή ποιούς να πρωτοπιστέψουμε; Τον Μάρτιο είχαν πει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι ο δεύτερος κύκλος των στρατοπέδων που θα κλείσουν θα ανακοινωθεί επισήμως. Δεν μπορεί, επομένως, να αποφασίσουν την τελευταία στιγμή. Γνωρίζουν. Αυτό ακριβώς θέλει να γνωρίσει και η Αρτινή κοινωνία.

ΚΑΙ πάμε τώρα στον ΑΣΔΣΑ (Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) ή ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) όπως τον γνωρίζαμε, ο οποίος μετά από δικαστική απόφαση καλείται να πληρώσει στον Δήμο Αρταίων 860.000 ευρώ για οφειλόμενα ανταποδοτικών τελών για την δημιουργία του ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) Βλαχέρνας. Να πάμε, λοιπόν, σ’ αυτό το θέμα διότι είναι αποκαλυπτικό της λειτουργίας που χαρακτηρίζει τη νυν Δημοτική Αρχή που εμφανίζεται ωσάν να θέλει «τα δικά σου δικά μου…».

ΜΕ μια ανακοίνωση Τύπου στις 7 Φεβρουαρίου, περίπου πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα της δικαστικής προσφυγής που πράγματι «δικαιώνει» όπως και η ίδια υποστηρίζει τον Δήμο Αρταίων. Συντάχθηκε κατά τέτοιο τρόπο που όποιος την διάβασε νομίζει ότι είναι δικό της έργο. Δηλαδή της νυν Δημοτικής Αρχής. Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί όταν σε ένα από τα πιο τρανταχτά σημεία της αναφέρει: «… είναι μια απόδειξη ότι η νέα Δημοτική Αρχή εργάζεται με σοβαρότητα, συνέπεια και αποφασιστικότητα για την αποκατάσταση χρόνιων αδικιών…». Ουδέν ψευδέστερον όμως…

…ΟΥΔΕΝ ψευδέστερον διότι την διαδικασία της προσφυγής είχε ξεκινήσει από το 2017 η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία και την παρέπεμψε στις 16 Δεκεμβρίου 2022 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων για εκδίκαση. Κάτι που νομίζουμε πως ως αντιδήμαρχος τότε το γνωρίζει καλά ο Χριστόφορος Σιαφάκας. Παρόλα αυτά το αποσιωπά, χωρίς εν τω μεταξύ να γίνεται ουδεμία αναφορά στο ιστορικό της ανακοίνωσης Τύπου που εκδόθηκε. Μάρτυρες ως προς τούτο οι δικηγόροι στους οποίους ανατέθηκε η υπόθεση. Μεταξύ αυτών ο και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας Μιχάλης Νικολάου.

ΑΝΤΙ να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και να παραθέσει τα πραγματικά γεγονότα, η νυν Δημοτική Αρχή τα παραποιεί εντελώς, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών και γίνεται από πάνω και κατήγορος. Αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση: «Η νέα Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή της θητείας της, εργάζεται σκληρά για να διορθώσει τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος…». Αν αυτό δεν αποτελεί μνημείο υποκρισίας τότε τι; Σε λίγο θα μάς πει ότι η ιστορία και η αναγέννηση του Δήμου ξεκινά με την έναρξη της δικής της θητείας! Έλεος!

ΛΙΓΑΚΙ πιο σεμνά.. αρχίζετε να διολισθαίνετε προς την έπαρση και την αλαζονεία. Μπορεί, εσείς να το ξεχνάτε, όμως οι Αρτινοί πολίτες γνωρίζουν καλά ότι αποτελέσατε μέρος της διοίκησης του Δήμου. Ως εκ τούτου δεν προκύψατε από παρθενογένεση…. Ξυπνήσατε δηλαδή ένα πρωί και γίνατε οι σωτήρες μας;

ΚΑΙ η κορωνίδα στην ανακοίνωση για να δέσει η στάχτη στα μάτια των συμπολιτών μας, σάμπως να μη ζουν εδώ και να ήρθαν από άλλο πλανήτη: «Με την διεκδίκηση των οφειλόμενων ανταποδοτικών, αποκαθιστά τη δικαιοσύνη και δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις για μια δίκαιη κοινωνία». Αλήθεια, δεν μάς είπατε ποιόν δικηγόρο βάλατε για την «διεκδίκηση των οφειλόμενων ανταποδοτικών» ώστε να γνωρίσουμε αν όλο αυτό είναι δικό σας έργο!

ΤΟ ωραίο το αφήνουμε για το τέλος. Σημειώνει η νέα Δημοτική Αρχή: «…Η Άρτα γυρίζει σελίδα και αυτή η νίκη είναι μόνο η αρχή». Ναι, αλλά οι σελίδες γράφονται και από τον ιστορικό του μέλλοντος, ο οποίος ξέρει να διαχωρίζει τις αλήθειες από τα ψέματα.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ