ΤΡΕΙΣ ημέρες μάς χωρίζουν για να εισέλθουμε στον τελευταίο μήνα του χρόνου, τον Δεκέμβριο. Έναν μήνα που σηματοδοτεί μεν το «αντίο» στο 2024, παράλληλα όμως και τη Γέννηση του Ιησού που τιμούμε με σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, και τον στολισμό δημόσιων αλλά και ιδιωτικών χώρων. Να το ζήσουμε, λοιπόν, και να το χαρούμε και φέτος αυτό. Προπαντός τα παιδιά.

ΟΠΩΣ όλοι οι Δήμοι έτσι και ο δικός μας (Αρταίων) συντονίζει τα βήματά του προκειμένου να δημιουργήσει εορταστική ατμόσφαιρα, παρά το γεγονός ότι το… έδαφος δεν παρέχεται και τόσο λόγω εργασιών του Open Mall. Κοντά στην υπέρβαση των εμποδίων, επομένως, και η προσπάθεια για προσαρμογή στο πνεύμα των ημερών. Να τα υπερνικήσουμε γιατί αυτό που προέχει είναι η χαρά της προσφοράς προς τους πολίτες.

ΚΟΝΤΑ στα άλλα στολίδια θα στηθεί, όπως ανέφερε στην εφημερίδα μας ο υπεύθυνος επί των πολιτιστικών αντιδήμαρχος Κώστας Χαρακλιάς και χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 12 μέτρων. Στόχος είναι να εγκατασταθεί στην κεντρική πλατεία, πλην όμως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνδυασμό και με τη δουλειά που γίνεται για το Open Mall. Χώρους να φτιάξει η εταιρεία έχει πολλούς, ας αφήσει κι έναν ελεύθερο για το δέντρο, μέρες που διανύουμε.

ΛΙΓΟ πιο ακριβά από πέρυσι μαθαίνουμε, εν τω μεταξύ, ότι θα στοιχίσει φέτος η αγορά των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων, που εκτός της πόλης θα εγκατασταθούν και σε διάφορα σημεία των χωριών. Υπολογίζεται δηλαδή ότι θα ανέλθει περί τα χίλια ευρώ παραπάνω. Από 5.000 σε 6.000 περίπου, τουτέστιν. Τόσο να γίνει!

ΤΩΡΑ που όλα δείχνουν ότι μετά από ένα και παραπάνω αιώνα ανελλιπούς λειτουργίας το στρατόπεδο Άρτας επί του λόφου Περάνθης κλείνει, νομίζουμε ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει χωρίς έστω μια μπαλωθιά. Μια ύστατη προσπάθεια ώστε να μη χαθεί είναι οφειλόμενη. Κυρίως προς την ιστορία του. Έτσι για την τιμή των όπλων τουλάχιστον!

ΔΥΣΚΟΛΟ πολύ δύσκολο να πάρουν πίσω την απόφαση για την εξαίρεση της Άρτας από τα 137 στην χώρα που… έβαλαν στο μάτι για λουκέτο, μην δώσουμε, ωστόσο, την εντύπωση ότι τα περνάμε όλα αμάσητα. Αλλά ούτε και να δώσουμε την εικόνα ότι είμαστε δεδομένοι λέγοντας «ναι» σε όλα. Διότι τότε δεν θα αφήσουν όρθιο ούτε κολυμπηθρόξυλο, που λέει κι ο λαός!

ΜΕ την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα θα… σηκώσουν μέχρι και το ιστορικό γεφύρι να το πάνε αλλού! Με τα μυαλά που κρατάνε τίποτε μην αποκλείετε…

ΤΗΝ σύσταση ειδικού υπουργείου για τις ορεινές περιοχές, πρότεινε στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή σε επίπεδο της υποεπιτροπής των Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Υπογραφή και με τα δύο χέρια. Διότι σύμφωνα με το ΜΕΚΔΕ (Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας) του ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), τα 2/3 της χώρας φέρουν ορεινά χαρακτηριστικά. Μόνο για ανεμογεννήτριες να τάχουμε τα βουνά;

«ΝΑΙ» στην πρόταση του περιφερειάρχη Ηπείρου και για ένταξη στο ειδικό ταμείο για τις ορεινές περιοχές. «Βλέπουν» πως έχουμε καταντήσει έτσι σήμερα τα λημέρια τους οι ήρωες πολέμων και τρίζουν τα κόκκαλα τους! Δεν τις άφησαν εκεί πάνω για τις εταιρείες αλλά για νάναι ελεύθερες και ζωντανές. Όχι υποδουλωμένες στα συμφέροντα και στη διαπλοκή!

ΕΚΕΙ που ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης έβαζε την υπογραφή του, σύμφωνα με την οποία οι απόφοιτοι του Τμήματος Γεωπονίας Άρτας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα αποκτούν πλέον πτυχίο με ενσωματωμένο μεταπτυχιακό τίτλο, μήπως θάπρεπε να τού υποβληθεί και ένα κρίσιμο ερώτημα; Ποιό; Τι θα γίνει με το ΠΑΤΕΠΗ (Πρότυπο Αγροδιατροφικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου);

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ μεν οι σπουδές στο Τμήμα Γεωπονίας ύστερα και από την συγκεκριμένη απόφαση. Είχε μπει η υπογραφή το 2018 από τον τότε υπουργό Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Γαβρόγλου, όμως όλα πάγωσαν μετά την ανάληψη της κυβέρνησης της ΝΔ. Αναγνωρίζοντας και με τη βούλα ο νυν Κυριάκος Πιερρακάκης την σοβαρή δουλειά που γίνεται στο Τμήμα γιατί δεν επαναφέρει προς υλοποίηση αυτή την εκκρεμότητα; Από τη στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τις γνώσεις των φοιτητών;

ΚΙ όχι μόνο αυτό. Θα δημιουργηθούν παράλληλα οι προϋποθέσεις να βοηθηθεί σημαντικά ο πρωτογενής τομέας που αποτελεί την ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας. Χώρια ότι μπορεί να καταστεί πανελλήνιο κέντρο αναφοράς στον χώρο της γεωπονίας. Γιατί σιωπούν οι τοπικοί αρμόδιοι παράγοντες; Γιατί δεν επαναφέρουν ξανά και ξανά το θέμα; Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αλήθεια τι λέει επ’ αυτού; Δυστυχώς, έφυγε νωρίς ο αείμνηστος Αναστάσιος Τσίνας. Όσο περνάει ο χρόνος όλο και περισσότερο λείπει από τον τόπο.

ΕΠΙ τη ευκαιρία να θυμηθούμε την καθοριστική συμβολή του για την απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας. Φτάνοντας η στιγμή να αποκτούν σήμερα οι απόφοιτοι ένα τόσο «βαρύ» πτυχίο οφείλεται ως ένα μεγάλο βαθμό και στον αείμνηστο κοσμήτορα Αναστάσιο Τσίνα. Ευτυχώς που μνημονεύεται στην ανακοίνωση που έχει εκδοθεί για το θέμα. Αν μη τι άλλο αποτελεί αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτέλεσε.

ΚΑΛΩΣ να υποδεχθούμε σε τρεις ημέρες τον Δεκέμβριο των εορτών, των στολισμών και των πολλών εκδηλώσεων.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ