Ο Γιώργος Στύλιος, βουλευτής Άρτας ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, μαζί με άλλους πέντε συναδέλφους του αντιπροσώπευσαν τη Βουλή των Ελλήνων στο Πεκίνο.
Η Ελληνική αντιπροσωπεία συναποτελείτο από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και των κατά σειρά τριών μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας υπογράμμισε τον ιδιαίτερο συμβολισμό της εν λόγω διακοινοβουλευτικής συνάντησης. Ο βουλευτής είχε συμ- μετάσχει και σε προηγούμενη αποστολή το 2014.
Σε ανακοίνωση Τύπου του πολιτικού του γρα- φείου, σημειώνεται: «Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας ακολούθησε μετά από επίσημη πρόσκληση που απηύθυνε ο ομόλογός του πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κί- νας κ. Zhenwu YANG.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική αντιπροσωπεία διενήργησε μια σειρά θεσμικών συναντήσεων και συγκεκριμένα: Συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας. Με τον υπουργό και πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Υποθέσεων του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας. Με τον υφυπουργό Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας. Με τον υφυπουργό Εθνικής Επιτροπής Ασφάλισης Υγείας της Κίνας. Με τον υφυπουργό υπουργείου Ανθρωπίνων Πό- ρων και Κοινωνικής Ασφάλισης. Με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη του Πεκίνου.
Στις σχετικές τοποθετήσεις του, ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε ιδίως σε θέματα αρμοδιότητας της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, μεταξύ των οποίων οι πολιτικές υγείας, εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης, κοινωνικής συνο- χής και ενίσχυσης της οικογένειας. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αποστολής, παρουσίασε τις προκλήσεις στις οποίες ανταπεξήλθε η Ελλάδα, τις μεταρρυθμίσεις και τις βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής Κυβέρνησης στους τομείς αυτούς.
Για τις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας, σημείωσε χαρακτηριστικά: “Η Ελλάδα και η Κίνα έχουν αναπτύξει μια πολυεπίπεδη σχέση και συνεργασία, η οποία από το 2006 αναβαθμίστηκε σε “στρατηγική”, καθώς εκτείνεται σε όλους τους τομείς: συνεργαζόμαστε στα πεδία της οικονομίας, των επενδύσεων, του τουρισμού, της ναυτιλίας, των λιμανιών”.
Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει εμπορικές σχέσεις με την Κίνα, ενώ παράλληλα ανέδειξε κρίσιμα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως: Η προοπτική ένταξης Ελληνικών προϊόντων ναυτιλιακού εξοπλισμού στα κινεζικά ναυπηγεία. Η ενίσχυση της παρουσίας ποιοτικών ελληνικών προϊόντων (γεωργικών και μεταποιημένων) στις Κινέζικες αγορές. Η διεύρυνση των θέσεων εργασίας και η τόνωση της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας μέσω επενδύσεων, όπως αυτή της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.
Κατά το Γιώργο Στύλιο, οι διακοινοβουλευτικές συναντήσεις αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας. Υπό αυτό το πρίσμα, Ελλάδα και Κίνα, δύο αρχαίοι πολιτισ- μοί, δύνανται να αναπτύξουν μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ