ΤΡΕΙΣ είναι οι προσφορές που κατατέθηκαν μετά την διαγωνιστική διαδικασία του Δήμου Αρταίων για τη στέγαση του ΚΑΠΗ, διαδικασία την οποία θα ακολουθούσε οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή προέκυπτε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, καθώς έληξε η σύμβαση εκμίσθωσης του κτιρίου που λειτουργεί σήμερα.
Προσφορές κατέθεσαν, πρώτον, ο ιδιοκτήτης ή ιδιοκτήτρια του κτιρίου επί της οδού Σουλίου που στεγάζεται σήμερα. Δεύτερον, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στη συμβολή των οδών Ζάρρα και Κομμένου, εκεί που παλιότερα στεγάζονταν το Ιατρικό Κέντρο «Σύγχρονη Διαγνωστική». Και τρίτον, ο ιδιοκτήτης ή ιδιοκτήτρια του κτιρίου που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το ναό του Αγίου Γεωργίου, απέναντι δηλαδή από την πλατεία Κοτζιούλα που βρίσκεται και το άγαλμά του.
Ο κύβος δεν έχει ριφθεί ακόμα και για το θέμα ρωτήθηκε από την σύμβουλο του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία» Ανθή Τόλη σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η αρμόδια αντιδήμαρχος Αγγέλα Τσώλα. Η απάντηση που έδωσε συνοδεύτηκε και από ένα λάθος, καθώς ανέφερε ότι υποβλήθηκαν δύο προσφορές. Παρενέβη, όμως, και την διόρθωσε ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος της είπε ότι «υποβλήθηκαν τρεις», με την αντιδήμαρχο να συμφωνεί ζητώντας συγνώμη.
Γιατί το σημειώνουμε αυτό; Διότι η εξέλιξη επί της διαγωνιστικής διαδικασίας παρακολουθείται στενά από την αντιπολίτευση, καθώς οι συνάνθρωποί μας που έχουν κάνει δικό τους σπίτι το ΚΑΠΗ δεν απευθύνονται μόνο στη Δημοτική Αρχή για να μαθαίνουν τις εξελίξεις για την επιλογή του χώρου τους, αλλά και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.