ΔΕΝ είναι μόνο η ύδρευση που περιμένουν την οριστική λύση στο Φωτεινό για να μη λένε «το νερό νεράκι» όπως για παράδειγμα φέτος το καλοκαίρι, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος του κτιρίου ώστε να καλύψει πλήρως τις λειτουργικές ανάγκες του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου.
Η μελέτη με υπογραφή του αρχιτέκτονα Νίκου Φακίτσα είναι ήδη έτοιμη από το 2015. Πέρασαν έκτοτε εννιά χρόνια κι ακόμα δεν έχει βρεθεί τρόπος για τη χρηματοδότηση του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 105.620 ευρώ. Όταν, όμως, πρόκειται για τον πολιτισμό και κυρίως για τη… στέγαση της συλλογικής μνήμης, δε νομίζουμε ότι δικαιολογείται η καθυστέρηση των εννιά ετών για να πάρει σάρκα και οστά το όνειρο των κατοίκων του χωριού.
Μαθαίνουμε ότι ο Σύλλογος Φωτεινού κινήθηκε δραστήρια συγκεντρώνοντας ένα πλούσιο υλικό με αντικείμενα από την καθημερινή ζωή των προγόνων τους, που θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 500. Κι όλα αυτά περιμένουν να βρουν τη θέση τους στον Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο και να εκτεθούν ώστε να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Ο δήμαρχος Νικ. Σκουφά, Κώστας Παπασιώζος, που γνωρίζουμε καλά ότι διακρίνεται από ευαισθησία απέναντι σε τέτοια έργα, θα κάνει το βήμα μπροστά για να καλύψει τον χαμένο χρόνο, αλλά και για να στεγαστεί το πολιτισμικό κεφάλαιο του τόπου. Δεν μπορεί… κάποιος τρόπος θα υπάρχει για την εξεύρεση της χρηματοδότησης.