ΔΕΝ υποστέλλει τη σημαία για ΞΕΝΙΑ όπως παλιά, δηλαδή ξενοδοχείο, ο φίλος Στάθης Μπαρτζώκας, του οποίου μια τελευταία ανάρτηση επ’ αυτού, μάς απεστάλη στην εφημερίδα διότι έχουμε εξηγήσει πως ουδεμία εξοικείωση έχουμε με το facebook.
Στην ανάρτηση αυτή ο Στάθης παραθέτει ένα έγγραφο συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής, στην οποία, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και το θέμα με τίτλο «Παράταση εγγυητικών συμμετοχής και οικονομικών προσφορών για το έργο “Αξιοποί- ηση του παλαιού ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ Άρ- τας”». Στο ίδιο έγγραφο παρατίθεται εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, με την οποία ζητείται η έγκριση με σκοπό την παράταση των εγγυητικών συμμετοχής και των οικονομικών προσφορών συμμετεχόντων που αφορούν τον διαγωνισμό «Αξιοποίηση του παλαιού ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ Άρτας»…

Παράταση δέκα μήνες
Η παράταση ζητήθηκε να διαρκέσει 10 μήνες «προκειμένου», όπως αναφέρεται, «να μην ακυρωθεί ο διαγωνισμός, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας».
Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχος στον διαγωνισμό που είχε γίνει ανακηρύχθηκε η εταιρεία «ΙΛΙΣΣΟΣ», η οποία κατασκευάζει σήμερα το Open Mall στην Άρτα. Ο ανάδοχος του διαγωνισμού, εν τω μεταξύ, στον οποίο δόθηκε παράταση των εγγυητικών, πρόκειται να κατασκευάσει το έργο σύμφωνα με τη μελέτη που έχει μπροστά του. Δηλαδή για χρήση του ΞΕΝΙΑ ως πολιτιστικού πολυχώρου. Διότι εάν μιλούσαμε για… ξενοδοχείο όπως παλιά τα δε- δομένα θα ήταν διαφορετικά. Τουτέστιν νέες μελέτες, νέος διαγωνισμός, όλα από την αρχή.

Αντιρρήσεις από Λάμπρο Κοσμά
Στη συνεδρίαση αυτή, όπως παρατηρούμε στο έγγραφο που ο Στάθης Μπαρτζώκας ανήρτησε στο διαδίκτυο, παρών ήταν και ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος Αρταίων Λάμπρος Κοσμάς, ο οποίος εξέφρα- σε τις αντιρρήσεις του για την εν λόγω παράταση, εμμένοντας προφανώς στις προεκλογικές εξαγγελίες του συνδυασμού «Άρ- τα υπεύθυνα Μαζί» για χρήση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείου. Κι όχι μόνο εξέφρασε τις αντιρρήσεις, αλλά ψήφισε και «κατά». Η πρόταση, ωστόσο, πέρασε.

Αιχμηρός ο Στάθης
Και ερχόμαστε στο σχόλιο του Στάθη Μπαρτζώκα με αφορμή τη συζήτηση αυ- τού του θέματος, ο οποίος εμφανίζεται στην ανάρτησή του ιδιαίτερα αιχμηρός, με τα πυρά να εκσφενδονίζονται και προς τη νυν Δημοτική Αρχή. Σημειώνει: «Να μην χαθούν τα λεφτά που θα πάρει η εταιρεία “Ιλισσός” και όχι η Άρτα ή οι Αρτινοί φυσικά. Ενώ όλη η πόλη περιμένει την συνάντηση με τον Μητσοτάκη για να μας επιτραπεί να ανακαινίσουμε το ΞΕΝΙΑ για ξενοδοχείο, στο Δημαρχείο κάνουν μυστικές συνάξεις για ωδείο-βιβλιοθήκη.
Είπαμε… μάς περνάνε κάποιοι για ηλίθιους αλλά δεν είναι πιο έξυπνοι από εμάς. Κάποιοι παρεξήγησαν την υποστήριξη που τούς δώσαμε και μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας!
Έχω γράψει ότι το ΞΕΝΙΑ το κατέστρεψαν οι δήμαρχοι της Άρτας! Τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ