Η ΔΚΜ, παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, ελέγχει μεν σε επίπεδο κορυφής την Διοικούσα Επιτροπή ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας) Ηπείρου, όχι όμως και την πλειοψηφία των μελών.
Στις εκλογές για την κατανομή των αξιωμάτων χρειάστηκε να γίνει δεύτερη ψηφοφορία, μέσω της οποίας απαιτούνταν η εξασφάλιση περισσότερων ψήφων για την συγκρότηση προεδρείου, καταφέρνοντας έτσι να αναδείξει τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα, ενώ απλό μέλος παραμένει μια μηχανικός που ανήκει στη δύναμή της.
Για την εκλογή των εννιά μελών της Διοικούσας Επιτροπής, που είναι το κυρίαρχο όργανο του ΤΕΕ στην Ήπειρο, ψήφισαν 60 αντιπρόσωποι από τα Νομαρχιακά Τμή- ματα Ηπείρου και Λευκάδας και από την ΔΚΜ (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών) εκλέχθηκαν οι: Ιωάννης Τσίγκρος (αναδείχθηκε εκ νέου πρόεδρος), Θανάσης Μωρόγιαννης (αντιπρόεδρος), Δέσποινα Σιαμπίρη (γενική γραμματέας) και Κατερίνα Καραγιώτη (παραμένει απλό μέλος).
Από την παράταξη «Δέσμη» που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, στην εννιαμελή Διοικού- σα Επιτροπή εκλέχθηκαν οι: Γιώργος Θω- μάς (Άρτα), Αθανάσιος Ζαρπαλάς και Μιχάλης Παπαμιχαήλ.
Από την «Ενωτική Πρωτοβουλία» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Παππάς (Άρτα) και από το «Μέτωπο» η Αλεξάνδρα Μπέγκα.
Να σημειωθεί ότι στην πρώτη ψηφοφορία, επειδή καμιά από τις τέσσερις παρατάξεις δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία, δεν κατέστη δυνατό να συγκροτηθεί προεδρείο. Αυτός ήταν και ο λόγος που διεξήχθη δεύτερη, από την οποία η παράτα- ξη με τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών μπορούσε να έχει το πάνω χέρι. Κι αυτή ήταν η ΔΚΜ, διαθέτοντας τέσσερις. Οι υπόλοιπες τρεις κατέχουν συνολικά τις πέντε και ως εκ τούτου σε κρίσιμες τουλάχιστον ψηφοφορίες, χωρίς την συναίνεσή τους δεν θα μπορούν να περνάνε θέματα.
Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών που είχαν διεξαχθεί τον Μάιο, ο συσχετισμός των δυνάμεων σε επίπεδο αντιπροσωπείας που είναι όργανο τύπου Γενικής Συνέλευσης αποτελούμενο από 60 αντιπροσώπους των Νομαρχιακών Τμημάτων Ηπείρου και Λευκάδας και οι οποίοι ψηφίζουν για την εννιαμελή Διοικούσα Επιτρο- πή, είναι οι εξής: ΔΚΜ (ΝΔ) 26 αντιπρόσωποι, «ΔΕΣΜΗ» (ΠΑΣΟΚ) 18, «Ενωτική πρω- τοβουλία» (ΣΥΡΙΖΑ) 7, «Αγωνιστικό Μέτωπο Μηχανικών Ηπείρου – ΑΚΜΗ-ΑΣΥ» (δυνάμεις αριστερών κομμάτων) 6 και η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη 3.
Εκτός της Διοικούσας Επιτροπής, στην ειδική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας αναδείχθηκε και το προεδρείο της που συναποτελούν: Βασίλειος Τσούρης (πρόεδρος), Διονύσιος Καλλίνικος (αντιπρόεδρος) και Αικατερίνη Αλυμάρα (γενική γραμματέας), όλοι προερχόμενοι από την ΔΚΜ.
Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μεταξύ των παρατάξεων πέραν της ΔΚΜ έγιναν μεν προσπάθειες για συνεργασία, πλην όμως απέβησαν άκαρπες. Πιο κοντά, ωστόσο, βρέθηκαν «ΔΕΣΜΗ» (ΠΑ- ΣΟΚ) και «Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών» (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά υπολείπονταν κατά έναν αντιπρόσωπο για να «ισοφαρίσουν» τη ΔΚΜ στην Αντιπροσωπεία των 60 και κατά δύο να πάρουν προβάδισμα. Στην περίπτωση που συναινούσαν και οι άλλες τρεις παρατάξεις σίγουρα θα είχαν το πάνω χέρι. Κάτι τέτοιο, όμως, φάνταζε εξαρχής των συζητήσεων ανέφικτο, διότι οι πολιτικές διαφορές που τίς χωρίζουν, ιδιαίτερα με τις προσκείμενες σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ παρατάξεις, είναι αγεφύρωτες.

Ανακοίνωση με αφορμή την κατανομή αξιωμάτων στο ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας)/ Τμήμα Ηπείρου εξέδωσε η «ΔΕΣΜΗ» που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, με την οποία αφού αναφέρεται στην δεύτερη θέση που κατέλαβε η παράταξη στις εκλογές, σχολιάζει την τακτική που ακολούθησε η ΔΚΜ (ΝΔ) όσον αφορά την συγκρότηση κυρίως της Διοικούσας Επιτροπής.
Επισημαίνει: «…Με γνώμονα τις σταθερές και ξεκάθαρες αρχές της παράταξής μας για την συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις αποφάσεις του Τμήματος, απευθύναμε κάλεσμα σε όλες τις παρατάξεις προκειμένου να συζητήσουμε για την διερεύνηση πιθανής δημιουργίας διοικητικού σχήματος με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στη λογική της συνεργασίας με στόχο την καλύτερη λειτουργία του Τμήματός μας.
Η παράταξη της ΔΚΜ όχι μόνο δεν ανέλαβε την ευθύνη για το πρώτο αυτό κάλεσμα, αλλά αρνήθηκε ακόμα και τη συμμε- τοχή της στη συζήτηση με το επιχείρημα ότι δεν έβλεπε κανένα νόημα στην όλη διαδικασία, παραβλέποντας το γεγονός ότι το 2019 είχε συμμετάσχει. Στις συζητήσεις που ακολούθησαν με τις άλλες παρατάξεις τέθηκε το ζήτημα της από κοι- νού διοίκησης του Τμήματος στη λογική της ανάδειξης όχι των διαφορών, αλλά του κοινού τόπου στις παραταξιακές προγραμματικές θέσεις, που είχαμε όλοι για το καλό του κλάδου μας και της περιοχής που ενεργοποιούμαστε. Δυστυχώς, οι συζητήσεις δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν σε επίπεδο συνεργασίας, κυρίως διότι οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες.
Στον αντίποδα της λογικής αυτής που επιχειρήθηκε από την παράταξη μας και που θα υλοποιούσε μια διοίκηση με όρους ισότιμης συνεργασίας και αλληλοσεβασμού, η παράταξη της ΔΚΜ πρότεινε, ως διπλωματικό τέχνασμα, στην πα- ράταξή μας τη θέση του αντιπροέδρου της Αντιπροσωπείας και στην παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών την θέση του αντιπροέδρου της Διοικούσας και την θέση του γραμματέα της Αντιπροσωπείας. Στη συνέχεια και ενώ η παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών αρνήθηκε την πρότασή της, η ΔΚΜ επανήλθε προτείνοντάς μας τη θέση του προέδρου της Αντιπροσωπείας. Σε όλες τις διαδικασίες υπήρχε το μόνιμο και αλαζονικό επιχείρημα από την παράταξη της ΔΚΜ ότι μπορούν να πάρουν όλα τα όργανα μόνοι τους, που προφανώς ήταν η πραγματική πρόθεσή της!
Το δικαίωμα για μονοπαραταξιακή διοίκηση μειοψηφίας η παράταξη της ΔΚΜ το απέκτησε την επόμενη ημέρα των εκλογών, όμως το να επικαλείται ότι είχε την πρόθεση να συνεργαστεί είναι αναληθές και κατακριτέο!
Για την παράταξή μας η οποία συμμετέχει ενεργά τα τελευταία χρόνια στη διοίκηση του Τμήματος με σταθερές και ξε- κάθαρες αρχές και με βασικό στόχο τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις αποφάσεις ήταν μονόδρομος να αρνηθεί αυτού του είδους τις προτάσεις που δεν έγιναν με γνώμονα το καλό του κλάδου μας, αλλά με στόχο την κομματική άλωση της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματός μας και το καπέλωμα των προσπαθειών και της ουσιαστικής προσφοράς της παράταξής μας για πολλά χρόνια με τη συμμετοχή μας στα όργανα διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου – Λευκάδας του ΤΕΕ.
Οι συνεργασίες για την επίτευξη των βασικών στόχων της παράταξής μας, όπως αυτοί έχουν διατυπωθεί διαχρονικά και προεκλογικά, οικοδομούνται σε θεμέλια ισοτιμίας, αναγνώρισης και σεβασμού των συμμετεχόντων και όχι σε τακτικές διαπραγμάτευσης.
Η παράταξή μας «ΔΕΣΜΗ» συνεχίζει δυναμικά την παρουσία της χωρίς εξαρτήσεις, μεθοδεύσεις, αποκλεισμούς και κομ- ματικές λογικές, με 18 εκλεγμένα μέλη στην Αντιπροσωπεία και με τρία μέλη στη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματός μας. Θα λειτουργήσει για ακόμα μία φορά τόσο στην Διοικούσα Επιτροπή, όσο και στην Αντιπροσωπεία αγωνιζόμενη για την υλοποίηση όλων αυτών που διαχρονικά πρεσβεύει, καταθέτοντας ολοκληρωμένες προτάσεις για το καλό του κλάδου μας και της περιοχής μας!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ