Μία ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «Απλώνω ευτυχία», μια γιορτή χαράς με τη συμμετοχή παιδιών των ΚΔΑΠ Δήμων Αρταίων και Ζηρού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου.
Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που είναι υπό την αιγίδα της «Φλόγας» (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια) και ονομάζεται «Απλώνω Ευτυχία – Δυναμώνω τη Φλόγα στην Καρδιά».
«Η δράση – αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου του Δήμου Αρταίων – έγινε στην αυλή του 7ου δημοτικού σχολείου όπου στεγάζεται το ΚΔΑΠ Δήμου Αρταίων και στόχος της ήταν να αποτυπωθεί η έννοια της ευτυχίας από την ευαίσθητη σκοπιά κάθε παιδιού. Με ενθουσιώδη συμμετοχή, τα παιδιά έγραψαν τις σκέψεις τους για την ευτυχία, πάνω σε λευκά μπλουζάκια και στη συνέχεια τα κρέμασαν σαν απλωμένα “ρούχα ευτυχίας”. Σχέδια απλά, παιδικά, απλές γραμμές αλλά και φανταστικές εικόνες, όλα με χρώματα φωτεινά».
Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθελοντισμού και ΚΔΑΠ Αγγέλα Τσώλα, ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό να βλέπεις αποτυπωμένα τα συναισθήματα των παιδιών για μια τόσο σημαντική έννοια όπως η ευτυχία. “Απλώνουμε ευτυχία” στην Άρτα – ζωγραφίζουμε με φωτεινά χρώματα χαρούμενες σκέψεις. Κανένας μόνος του, όλοι μαζί για την ελπίδα. Δυναμώνουμε τη “Φλόγα” στην καρδιά».