ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΗ είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα της Κρήτης καθώς και ολόκληρος ο επιστημονικός ιατρικός κόσμος της χώρας από τον θάνατο του Δημήτρη Τσέτη, διακεκριμένου και πρωτοποριακού καθηγητή Επεμβατικής Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και υπεύθυνου Μονάδας με το ίδιο αντικείμενο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης.
Πολύ μεγάλη θλίψη σκόρπισε βεβαίως η ξαφνική όσο και θλιβερή αυτή είδηση και στην Άρτα όπου γεννήθηκε, ολοκληρώνοντας τις γυμνασιακές και λυκειακές του σπουδές. «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόνο 62 ετών, καθώς είχε πολλά ακόμα να δώσει στην επιστήμη αλλά και στην οικογένειά του. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Η νεκρώσιμος ακολουθία επρόκειτο να τελεστεί προχτές Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά.
Ο Δημήτρης Τσέτης ήταν μέλος της Ακαδημαϊκής Εταιρείας Άρτας, σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διετέλεσε πρόεδρος της Βαλκανικής Εταιρείας Ακτινολογίας, ενώ η Μονάδα Επεμβατικής Ακτινολογίας στο Ηράκλειο θεωρείται πρότυπη στο είδος της, στον Ελλαδικό χώρο, χάρη και του ίδιου. Το ερευνητικό έργο που αφήνει πίσω του είναι πλούσιο, αριθμώντας 120 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει δώσει πάνω από 100 διαλέξεις στο εξωτερικό.
Πατέρας του ήταν ο συμβολαιογράφος Κωνσταντίνος Τσέτης, λογοτέχνης και ποιητής, που ήταν και από τους πρωτεργάτες του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», του οποίου διετέλεσε και πρόεδρος. Θείος του ήταν ο Ανδρέας Τσέτης που διετέλεσε καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, ο οποίος μάς μιλούσε πάντοτε με τα καλύτερα λόγια για τον ανιψιό του αλλά και για την επιτυχημένη του επιστημονική διαδρομή. Αδερφός του είναι ο Νίκος Τσέτης, οδοντίατρος στην Άρτα.
Ο θάνατός του αποτελεί μεγάλη απώλεια, αφήνοντας ένα πολύ μεγάλο κενό. Στους δικούς του ανθρώπους εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη. Αθάνατος.
Σημείωση: Το “αντίο” του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργου Κοντάκη για την απώλεια του καθηγητή Επεμβατικής Ακτινολογίας Δημήτρη Τσέτη στη σελίδα 17