Στην καθημερινότητα των δημοτών εντάσσει ένα ακόμα ρεύμα ανακύκλωσης, τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών (βιοαπόβλητα), ο Δήμος Νικ. Σκουφά, δρά- ση που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου «ο Δήμος ξεκίνησε την εφαρμογή του προγράμματος συλλογής βιοαποβλήτων στις επιχειρήσεις και στις κατοικίες από 24 Μαΐου».
Το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής: Από την Τετάρτη 22 Μαΐου ξεκίνησε η δωρεάν διανομή των οικιακών κάδων 10 λίτρων και του ενημερωτικού φυλλαδίου σε επιχειρήσεις και σε κατοίκους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τους οικιακούς κάδους στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα (ΚΕΠ και Δημαρχεία σε Πέτα, Νεοχώρι, Κομπότι και Κομμένο) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 7:30 το πρωί έως 2:30 το μεσημέρι.
Από την Τετάρτη 22 Μαΐου έως την Παρασκευή 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση των καφέ κάδων στους οικισμούς του Δήμου, στους οποίους θα απορ- ρίπτονται τα διαλεγμένα βιοαπόβλητα. Τα οργανικά απόβλητα από τους καφέ κάδους θα συλλέγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από ειδικό απορριμματοφόρο του Δήμου και θα οδηγούνται στη Μονάδα Κομποστοποίησης για να γίνουν κομπόστ.

Τρόπος χρήσης
Διαχωρίζουμε καθημερινά στο νοικοκυριό, στα καταστήματα εστίασης, στη δουλειά, στο γραφείο τα οργανικά απόβλητα από τα σκουπίδια. Τοποθετούμε τα οργανικά απόβλητα σε ανθεκτικές χάρτινες ή βιοδιασπώμενες σακούλες που μας παρέχονται δωρεάν από τον Δήμο. Ρίχνουμε τα οργανικά στον καφέ κάδο.

Υλικά προς απόρριψη
Υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών όπως κρεατικά, πουλερικά, ψαρικά, λαχανικά, όσπρια, κλπ (κατά προτίμηση αποστραγγισμένα από λίπη και λάδια, χωρίς κόκκαλα). Λαχανικά και φρούτα (ωμά ή βρα- σμένα) και υπολείμματα σαλάτας. Φλούδες, κοτσάνια. Ψωμί, ζυμαρικά. Γαλακτοκομικά (γάλα, τυρί, γιαούρτι, κρέμες). Δημη- τριακά, ρύζι, αλεύρι. Χόρτα. Τσόφλια αυ- γών, κουκούτσια ελιάς. Υπολείμματα καφέ και αφεψημάτων. Ξηροί καρποί και περιβλήματά τους. Στάχτη τζακιών. Χαρτί κουζίνας και χαρτοσακούλες.

Ακατάλληλα υλικά
Κόκκαλα από κρέας και ψάρι. Λάδια, μαργαρίνες, βούτυρο, λίπη. Μεταλλικά αντικείμενα. Πλαστικές, γυάλινες, χάρτινες, αλουμι- νένιες συσκευασίες και λευκοσίδηρα υλικά (μπλε κάδοι). Ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες. Ξύλινα αντικείμενα. Οικοδομικά υλικά. Πάνες μωρού. Περιττώματα κατοικίδιων. Υφάσματα. Χαρτιά υγείας. Άρρωστα φυτά. Υπολείμματα τσιγάρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ