Η εικόνα της Γεωργίου Μάτσου σήμερα όπου ξηλώνεται ο υπάρχον πεζόδρομος για να ανακατασκευαστεί με βάση τον σχεδιασμό για την λειτουργία του Open Mall.
Είθε το αποτέλεσμα να μην είναι τέτοιο που να προκαλέσει νέες αντιδράσεις από πολίτες και επαγγελματίες όπως συνέβη με αυτό που είδαμε από πλατεία Μονοπωλίου έως Άγιο Γεώργιο. Το έργο πάντως παρακολουθείται στενά από όλους. Τα παθήματα ας γίνουν μαθήματα.

OPEN Mall μπροστά από το ναΐσκο της Κασσοπίτρας. Τα σκαψίματα έλαβαν τέλος και πλέον ακολουθεί η πλακόστρωση, από την οποία παίρνουμε μια ιδέα. Εξακολουθεί πάντως στον συγκεκριμένο χώρο να κυριαρχεί το γκρίζο χρώμα, περί του οποίου καταγράφηκαν αντιρρήσεις και ενστάσεις. Οι οποίες απ’ ότι φαίνεται δεν λαμβάνονται υπόψη.
Τι απ‘ όλα θα ληφθεί ύστερα από τις έντονες διαφωνίες αλλά και για την απαίτηση τροποποιήσεων της μελέτης στον ανοιχτό διάλογο του Δήμου στο Επιμελητήριο, τίποτε έως τώρα τουλάχιστον, δεν έγινε γνωστό. Περιμένουμε…

Η εικόνα επί της πλατείας Μονοπωλίου που προσιδιάζει με εργοτάξιο. Μπροστά από καταστήματα αναψυχής διακρίνεται ένα άνοιγμα που έγινε για τις ανάγκες λειτουργίας συντριβανιού. Σωστό είναι να τονιστεί το υγρό στοιχείο μια και η πόλη περιβάλλεται από τον Άραχθο. Αν η θέση που επιλέχθηκε, ωστόσο, είναι η καταλληλότερη θα φανεί εκ του αποτελέσματος.
Μένει να δούμε, εξάλλου, σε ποιο σημείο και τι είδους δέντρα θα φυτευτούν. Εκτός από το υγρό στοιχείο, καλόν είναι να υπάρξει κυριαρχία και του πράσινου. Και για περιβαλλοντικούς λόγους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ