Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα βρεθεί στο Βουργαρέλι από Παρασκευή 31 έως Κυριακή 2 Ιουνίου, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την «Αναγέννηση και Πρόοδος» σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Οι ΚΙΜ έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, εκατόν εβδομήντα αποστολές σε απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι ιατρικές ειδικότητες που θα πλαισιώνουν την ομά- δα των ΚΙΜ στο Βουργαρέλι θα είναι: Καρ- διολόγος, ορθοπαιδικός, γυναικολόγος, ακτινολόγος, οφθαλμίατρος, γενικός χειρουργός, ΩΡΛ, νευρολόγος, διαιτολόγος, ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος
Οι Κινητές Μονάδες θα βρεθούν το τριήμερο από 31 Μαϊου έως 2 Ιουνίου, από 9 το πρωί έως 5 το απόγευμα στο Κέντρο Υγείας και οι εξετάσεις που θα γίνουν, αφορούν: Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία. Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος. Μέτρηση οστικής πυκνότητας. Ηλεκ- τροκαρδιογράφημα – triplex καρδιάς. Χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, έλεγχος κιρσών. Αφαίρεση σμηγμα- μτογόνων κύστεων, λιπωμάτων, σπίλων. Έλεγχος και υπέρηχος προστάτη. Υπέρηχος μαστών. Υπέρηχος άνω και κάτω κοιλίας. Υπέρηχος θυρεοειδούς αδένος. Τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (Πολύποδας). Τεστ Παπανικολάου (test Pap) – κολπικός υπέρηχος. Έλεγχος οπτικής οξύτητας – μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης βυθοσκόπηση. Ακοόγραμμα – τυμπανόγραμμα – ενδοσκόπηση. Έλεγχος σκε- λετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση), ορθοπαιδική εξέταση. Διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες, νόσος Parkinson). Ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών. Διατροφική αξιολόγηση – λιπομέτρηση. Έλεγχος πτώσεων.
Σε συνεργασία με το Sports Excellence (SE) /Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, ΠΓΝ «ATTIKON» υλοποιείται: Πρόγραμμα πρόληψης και ανίχνευσης κινδύνου πτώσεων.
Δωρεάν αξιολόγηση για άτομα 65 ετών και άνω που αισθάνονται αδυναμία ή/και αστάθεια όταν σηκώνονται ή όταν περπατούν, έχουν πέσει πρόσφατα ή φοβούνται ότι θα πέσουν και χρειάζονται βοήθεια για να περπατήσουν.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 2447694, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 1 με 4 το μεσημέρι).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ