ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως συνέβη κι αυτό! Από το υπουργείο Υγείας προκηρύχθηκε θέση διευθυντή στο Ακτινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Άρτας και μεταξύ των άλλων ξέρετε ποιός έθεσε υποψηφιότητα; Ο νυν διευθυντής του Σπύρος Ντούτσης. Είναι μάλιστα αυτός που προσλήφθηκε κιόλας διότι συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια.
Είχε δικαίωμα να το κάνει; Είχε. Και είχε γιατί στη θέση αυτή έφτασε με προαγωγές. Από επιμελητής Β’ σε επιμελητής Α’ και κατόπιν διευθυντής. Οι πληροφορίες μας, εν τω μεταξύ, αναφέρουν ότι το έκανε για να πάρει τη θέση απευθείας μέσω προκήρυξης ώστε να παραμείνει αμετακίνητος (κατά το κοινώς λεχθέν να μην τον κουνάει κανένας). Κατά δεύτερον και σημαντικότερο να «κάψει» τη θέση. Να μην τοποθετηθεί δηλαδή άλλος.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι καταγράφηκε ενδιαφέρον για την ίδια θέση, αλλά λόγω περισσότερων μορίων επιλέχτηκε ο νυν διευθυντής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Ακτινολογικό Τμήμα να στερείται ενός επιπλέον γιατρού – διευθυντή, που αν μη τι άλλο η πρόσληψη ήταν κατεπείγουσα αναγκαία. Κι αυτό γιατί παραμένει να λειτουργεί με δύο γιατρούς, δηλαδή τον Σπύρο Ντούτση και την Όλγα Ξηροπόταμου, η οποία υπηρετούσε κατά το παρελθόν στο συγκεκριμένο Τμήμα.
Ζήτησε, ωστόσο, και διορίστηκε στο ΠΓΝΙ (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων), αλλά με «εντέλεσθε» μετακινείται ανά τρεις μήνες στο νοσοκομείο Άρτας. Την ίδια στιγμή στην 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) είναι εις γνώση ο τακτικισμός του Σπύρου Ντούτση, αλλά δεν κάνει απολύτως τίποτε για την σωτηρία του Ακτινολογικού Τμήματος κι ούτε φροντίζει ούτως ώστε να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.
Αντί να αναλάβει πρωτοβουλίες εξακολουθεί να ανέχεται την ιδιότυπη «ομηρία» στην οποία έχει περιέλθει. Ως εκ τούτου τη… νύφη πληρώνουν γιατροί άλλων κλινικών του νοσηλευτικού ιδρύματος και κυρίως βέβαια οι ασθενείς. Ως πότε όμως;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ