Με τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, μέλη της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ» (πρόσκειται στη ΝΔ), στο πλαίσιο των επισκέψεών τους με φορείς της Ηπείρου.
«Κατά τη συνάντηση – τονίζεται σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε – συζητήθηκαν η ενεργή και εξωστρεφής στάση του ΤΕΕ Ηπείρου μετά την ανάληψη της προεδρίας από την παράταξή μας. Μέλη μας ανέπτυξαν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για μείζονα ζητήματα, μεταξύ των οποίων, η πορεία των μελετών για την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας. Επίσης, στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε η προσπάθεια για μια ήπια αξιοποίηση της λίμνης του Πουρναρίου. Από την πλευρά του ο κ. Ψαθάς εξήγησε όλες τις παραμέτρους και συζητήθηκαν πιθανά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ισόρροπη ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.
Σε αυτό το σημείο τα μέλη της παράταξής μας, αναφέρθηκαν στην πρόταση ένταξης του ΤΕΕ Ηπείρου στα διακρατικά προγράμματα που αφορούν την αξιοποίηση των φυτικών αποβλήτων για παραγωγή βιομάζας, κάτι που θα έχει τεράστιο όφελος τόσο για την περιοχή όσο και για τους μηχανικούς.
Ταυτόχρονα τέθηκαν ζητήματα, όπως η βελτίωση των δρόμων σύνδεσης μεταξύ Ροδαυγής και γέφυρας Πλάκας καθώς και η σύνδεση της Άρτας με την Θεσσαλία.

Λίγη ώρα μετά τα μέλη της παράταξης “Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ”, συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο Αρταίων Χριστόφορο Σιαφάκα, με τον οποίο συζήτησαν τις βάσεις για μια συνεχή και ουσιαστική συνεργασία.
Από τα μέλη μας, τέθηκαν υπόψη του τα ζητήματα των Πολεοδομικών Σχεδιασμών και της συνεχούς συνεργασίας ΤΕΕ και Δήμου ώστε να αξιοποιηθεί τόσο η περιοχή του Αμβρακικού όσο και η παραποτάμια περιοχή της Άρτας.
Κύριο μέλημα για το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ είναι η ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας της Άρτας με σκοπό να προχωρήσουν οι επεκτάσεις του σχεδίου πόλης, αλλά και η ολιστική αντιμετώπιση του παραποτάμιου μετώπου.
Τέλος, μεταξύ των δυο πλευρών συζητήθηκε η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και κυρίως της Πολεοδομίας, με γνωστά τα προβλήματα εξυπηρέτησης τόσο των πολιτών όσο και των μηχανικών, αλλά και οι επιπτώσεις που υπάρχουν ακόμα και στη μείωση των επενδύσεων».
Τα κείμενα υπογράφει ο Ιωάννης Τσίγκρος, πρόεδρος ΤΕΕ Ηπείρου και πρόεδρος της παράταξης «Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί – ΔΚΜ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ