ΤΟΝ ίδιο τίτλο («Βυζαντινή Εβδομάδα») και το ίδιο σχεδόν πρόγραμμα με την προηγούμενη διατήρησε η νυν Δημοτική Αρχή ενόψει του Πάσχα.
Το εν λόγω πρόγραμμα είχε κληθεί να υλοποιήσει τότε για μια περίοδο ως υπεύθυνος επί του Πολιτισμού, όπως ακριβώς και τώρα, ο ίδιος επίσης αντιδήμαρχος. Δηλαδή ο Κώστας Χαρακλιάς (φωτο). Διαπίστωσε όμως κάποια σημαντική διαφορά; Ποιά είναι αυτή; Θυμόμαστε πως τότε είχε την τιμητική του με την προβολή των εκδηλώσεων της «Βυζαντινής Εβδομάδας» όταν η ΕΡΤ «στρατοπέδευσε» εδώ για κάποιες ημέρες παρουσιάζοντας τα ήθη και έθιμα της περιοχής.
Με τα φώτα πάνω του και με φόντο πότε την Παρηγορήτισσα, πότε την γειτονιά του Αγίου Νικολάου με το βάψιμο των αυγών την Μεγάλη Πέμπτη και πότε αλλού, ο Κώστας Χαρακλιάς διαφήμιζε τον πολιτισμό και την παράδοσή μας σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Αν μη τι άλλο επρόκειτο για προβολή καθ’ όλα χρήσιμη και αναγκαία μια και στην εποχή της εικόνας που ζούμε αποτελεί ισχυρό «όπλο» για την γνωριμία της πόλης με τους δυνητικούς επισκέπτες.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος κάποιοι είχαν μεριμνήσει για την φιλοξενία του τηλεοπτικού συνεργείου. Κάποιοι τέλος πάντων έκαναν τις αναγκαίες επικοινωνίες. Κάτι που νομίζουμε ότι ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα. Άρα ο Κώστας Χαρακλιάς μπορεί να εντοπίσει περισσότερο από τον καθένα τη διαφορά. Πότε, επομένως, ήταν καλύτερα, τότε που η πόλη έζησε την εξωστρέφεια του πολιτιστικού και παραδοσιακού μας αποθέματος ή τώρα που περιορίστηκαν μόνο στα στενά όριά μας; Ας βγει να το πει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ