ΣΤΗΝ… Πρέβεζα παραμένει η προεδρία του ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), πλην όμως από τον Δήμο Ζηρού περνάει στον αντίστοιχο της Πρέβεζας.
Την σκυτάλη ο πρώην δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής παραδίδει στον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο (φωτο), ο οποίος στις εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Τετάρτη στο Δημαρχείο Ιωαν- νίνων, έλαβε 22 ψήφους από τους 29 των εκπροσώπων των Δήμων που προσήλθαν στην κάλπη (απουσίαζε ένας). Έξι έλαβε ο επίσης υποψήφιος για την προεδρία δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης, ενώ βρέθηκε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.
Την θέση αντιπροέδρου κατέλαβε η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη που έλαβε 16 ψήφους, ο Μάκης Χρυσοστόμου 11, ενώ βρέθηκαν δύο λευκά ψηφοδέλτια. Στην εκτελεστική επιτροπή μετά από ψηφοφορία αναδείχθηκαν οι: Νίκος Βαΐτσης (δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων), Αναστάσιος Ζαφεί- ρης, Ιωάννης Τσώλης, Μιχάλης Πλιάκος (δήμαρχος Ζίτσας) και Λάμπρος Καρατζάς (αντιδήμαρχος Δήμου Αρταίων). Αναπληρωματικό μέλος είναι η Ηλιάνα Σπανοπούλου.
Απ’ ότι δείχνει το αποτέλεσμα, ο νικητής των εκλογών Νίκος Γεωργάκος είχε την υποστήριξη εκπροσώπων που πρόσκεινται στην κεντροαριστερά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος προέρχεται από τον κεντροδεξιό χώρο. Το ότι ο κ. Γεωργάκος κατάφερε να διεισδύσει σε αντίπαλο πολιτικά στρατόπεδο αν μη τι άλλο συνιστά επιτυχία. Αν θα διοικήσει και συναινετικά είναι κάτι που μένει να το δούμε. Σε κάθε περίπτωση πάντως κάθεται σε «ηλεκτρική» καρέκλα. Αν θα την αποφορτίσει εξαρτάται από τον ίδιο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ