ΜΕ απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη θεσπίζονται μέτρα για αυστηρότερες ποινές σε όποιους κλείνουν τις παραλίες.
Απ’ ότι γίνεται γνωστό ξεκινούν οι έλεγχοι, εξειδικεύοντας τις περιπτώσεις στις οποίες εμπίπτει η παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού με συγκεκριμένα παραδείγμα- τα. Λόγος, λοιπόν, γίνεται για κατασκευές, τοποθέτηση κινητών στοιχείων που δεν μπορούν να μετακινη- θούν εύκολα, ρίψη μπαζών και οικοδομικών υλικών, καθώς και η άσκηση δραστηριοτήτων ή εκδηλώσεων που εμποδίζουν την πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα.
Από την πλευρά τους οι πολίτες, έχουν τη δυνατότητα να καταγγέλλουν τους παραβάτες μέσω ειδικής εφαρμογής στα κινητά τους τηλέφω- να, στέλνοντας φωτογραφίες και τη θέση της παραλίας μέσω του GPS στις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες. Όσον αφορά τα πρόστιμα για τέτοι- ου είδους παραβάσεις κυμαίνονται από 500 ευρώ ανά κυβικό μέτρο του όγκου κατασκευής, ενώ αν για την απομάκρυνση των εμποδίων χρησιμοποιηθεί μηχανολογικός εξοπλισμός, το πρόστιμο διπλασιάζεται.
Επιπλέον, η απόφαση ορίζει ότι τα πρόστιμα δεν μπορούν να υπολείπονται των 500 ευρώ ή να υπερβαίνουν τα 60.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ