Με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κ. Κωστίκα συναντήθηκε ο προέδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, με αφορμή την πρόσφατη χορηγία της Βουλής προς την Πνευμονολογική κλινική του ΠΓΝΙ (Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων), με σκοπό την διαμόρφωση ενός σύγχρονου διαγνωστικού βρογχοσκοπικού εργαστηρίου.
Ο κ. Κωστίκας είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον κ. Τασούλα και τη Βουλή των Ελλήνων για την ομόφωνη απόφασή της να προβεί στην πολύ χρήσιμη αυτή χορηγία, αλλά και να τονίσει τη μεγάλη διαγνωστική σημασία ενός νέου βρογχοσκοπικού εργαστηρίου.
Ο ρόλος του ειδικότερα είναι αποφασιστικός για την διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος, ιδιαίτερα του καρκίνου του πνεύμονα. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 600 ασθενείς υποβάλλονται σε τέτοιου είδους εξέταση στο εργαστήριο της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝΙ, που είναι και μοναδική σε ολόκληρη τη βορειοδυτική Ελλάδα.
Ο χορηγούμενος εξοπλισμός δαπάνης 300.000 ευρώ περιλαμβάνει: πλήρες σύστημα πύργου με βιντεοβρογχοσκόπιο υπερήχων. βιντεοβρογχοσκοπικό επεμβατικού τύπου και πλήρες σετ καθαρισμού και αποθήκευσης ενδοσκοπίων.
Ο κ. Τασούλας είχε την ευκαιρία, συζητώντας με τον κ. Κωστίκα να ενημερωθεί και για γενικότερα θέματα που αφορούν τον τομέα υγείας στην περιοχή του νομού Ιωαννίνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ