ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ είναι η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Αρταίων για πρόσληψη Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, καθώς κινεί ήδη προς τούτο τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Η προκήρυξη βρίσκεται στη διάθεση των ενδιαφερομένων, ύστερα από την σχετική ανάρτησή της, κι όπως περιγράφεται, βασικό κριτήριο για την επιλογή είναι το πρόσωπο να αναγνωρίζεται ως «εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας». Κι ακόμα: «Να διαθέτει προηγούμενη διοικητική εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση ή στον ιδιωτικό τομέα». Είναι κάτι που θα συνεκτιμηθεί.
Αρμόδιος για τον καθορισμό ημερομηνίας υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Πατήλας, ο οποίος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του ανέφερε πως δεν ορίστηκε ακόμα. Επεξήγησε, ωστόσο, ότι υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την ημέρα της μυστικής ψηφοφορίας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Χωρίς, εν τω μεταξύ, κι αυτή να έχει καθοριστεί έως τώρα.
Όσον αφορά την διαδικασία επιλογής γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του. Απαιτείται δηλαδή να πουν «ναι» 20 σύμβουλοι. Άρα πέραν των 17 που διαθέτει η πλειοψηφία συν άλλοι τρεις από το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη «Αρτινών Συνεργασία» διαθέτει εννιά συμβού- λους, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δύο και η Βάσω Αμπελογιάννη, επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής».
Τουτέστιν αναζητείται μια πιο διευρυμένη συναίνεση και νομίζουμε καλώς, ώστε αντιστοίχως ανάλογη να είναι η αποδοχή του. Για να είναι εν τοις πράγμασι Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης κι όχι του… Δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ