Συνεργάτης της εφημερίδας μίλησε με τον εργοδηγό κ. Θεόδωρο Καραπάνο, υπεύθυνο της βάρδιας την 1η Απριλίου, ημερομηνία που η μισή πόλη έμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση.
Οι πρωτοφανείς αλλεπάλληλες βλάβες στο υπόγειο δίκτυο μεταφοράς της Μ/Τ (Μέσης Τάσης) δημιούργησαν τις παρατεταμένες διακοπές. Σύμφωνα με τον εργοδηγό, αυτό δεν είχε προηγούμενο για την περιοχή μας, και δεν είχε να κάνει ούτε με τον ανθρώπινο παράγοντα κι ούτε με την ελλιπή συντήρηση. Τα αίτια των βλαβών είναι απροσδιόριστα για τα υπάρχοντα δεδομένα.
Η πρώτη έκρηξη έγινε στους πίνακες (κυψέλες) της Μ/Τ στο ύψος της γέφυρας και δίπλα στο Super Market Σκλαβενίτη. Σημειωτέον ότι οι ασφάλειες στο συγκεκριμένο σημείο είχαν αντικατασταθεί πριν από έξι μήνες. Στη συνέχεια, υπήρξαν άλλες δύο εκρήξεις σε υπόγεια καλώδια στο Τρίγωνο και την αρχή της Βαλαώρας με διαφορά μιας ώρας.
Μέχρις ότου γίνει προσωρινή αποκατάσταση ηλεκτροδότησης από άλλες υπάρχουσες ενεργές γραμμές, αυτό πήρε χρόνο με αποτέλεσμα η πόλη να βυθιστεί στο σκοτάδι, να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, να δοκιμαστούν οι επιχειρήσεις εστίασης, και να γίνουμε πανελλήνιο θέμα από τα site. Την επόμενη μέρα (Τρίτη 2 Απριλίου) με την συνδρομή τεχνικού κλιμακίου από την Πάτρα, εντοπίστηκαν τα σημεία της βλάβης και έγινε αποκατάσταση.
Η ηλεκτρική εταιρεία δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις και ευχή όλων μας είναι να μην ξανασυμβεί στο μέλλον. Στις εποχές που ζούμε η εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια σπιτιών, επιχειρήσεων και υποδομών είναι καθολική. Κι όσο για την εφημερίδα, για λίγα λεπτά της ώρας δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την σύνταξη της έκδοσης με αποτέλεσμα να πάμε μια μέρα πίσω. Λίγο το κακό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ