Μικρό το γεγονός που εκτυλίχτηκε στα ταμεία ενός Σούπερ Μάρκετ της πόλης μας, αλλά μεγάλος ο συμβολισμός του.
Ένα νέο γλυκύτατο κορίτσι, με μια τσάντα στον ώμο γεμάτη με ψώνια, εισέρχεται στο κατάστημα και απευθύνεται στην ταμία με διακριτικό τόνο φωνής: «πριν από λίγο πέρασα από το ταμείο σας και μου χτυπήσατε αυτά εδώ τα πράγματα. Ορίστε και η απόδειξη. Βγαίνοντας έξω, τσεκάρισα με προσοχή όλο το περιεχόμενο και διαπίστωσα ότι παραλείψατε να χτυπήσετε τρία από αυτά. Δεν υπάρχουν πουθενά στο απόκομμα της ταμειακής και εγώ δεν θα ήθελα σε καμιά περίπτωση να βλάψω εσάς ή την επιχείρηση». Άνοιξε ξανά το πορτοφόλι της, πλήρωσε το αντίστοιχο ποσό και αποχώρησε με την πιο γλυκιά λάμψη στο πρόσωπό της.
Ήταν η Εύη, και είναι ένα από τα πρόσωπα που φωτίζουν δυνατά τη γενιά της. Σήμερα που όλα φτηναίνουν και ο κόσμος συνήθισε τις παραστάσεις ανομίας, βίας και κλεψιάς, οι μικρές αυτές πράξεις, αξίζει να μην περνούν κάτω από τα κοινωνικά ραντάρ. Η Εύη άκουσε τη δυνατή φωνή της συνείδησής της. Μας έδειξε ότι η αρετή καταφέρνει ακόμη να ξεγλιστράει και να γίνεται ανάχωμα στην αναλγησία της ατομικής επιβίωσης. Μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει ακόμη ομορφιά και ανθρωπιά, στοιχεία που δεν διδάσκονται. Τα κουβαλάμε μέσα μας και οριοθετούν τη ζωή μας, έστω και με συμβολισμούς. Σε αυτό το κορίτσι δεν διακρίναμε απλά ένα ηθικό πλεονέκτημα, είδαμε την ίδια την άνοιξη!
Σε ευχαριστούμε Εύη για τις εικόνες που μας χάρισες με την συμπεριφορά σου, και να σε χαίρονται οι γονείς που σε μεγάλωσαν.
Αυτόπτης μάρτυρας
Δημήτρης Ντάλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ