ΜΕΤΑ τις μετακινήσεις 20 και πλέον στελεχών και απλών υπαλλήλων, έγκυρες πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι με υπογραφή του γενικού γραμματέα του Δήμου Αρταίων Χρήστου Παπανικολάου, διανεμήθηκε εσωτερικό ερωτηματολόγιο, με το οποίο καλεί το προσωπικό να διατυπώσει την άποψή του για σειρά θεμάτων.
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι επτά, με το σημείωμα να ξεκινά με την… προσφώνηση «αγαπητέ συνεργάτη» και στη συνέχεια να γίνεται αναφορά στους στόχους της Δημοτικής Αρχής ως εξής: «Αφενός μεν είναι η διοικητική ανασυγκρότηση του Δήμου και η χάραξη της πενταετούς στρατηγικής του, αφετέρου δε η λειτουργία του ως ένας ανοιχτός φορέας αυτοδιοίκησης, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες του».
Και προστίθεται: «Ζητάμε λοιπόν την άποψή σου: Για την στελεχιακή κατάσταση του Δήμου, το οργανωτικό του σχήμα, τη λειτουργική του ροή. Την ετοιμότητα των δομών προς την κατεύθυνση της επίτευξης της στοχοθεσίας τους. Την τεχνική και διοικητική επάρκεια προς την κατεύθυνση της επίτευξης στρατηγικών δράσεων και έργων. Την διοικητική ικανότητα σε σχέση με τον βαθμό ικανοποίησης των πολιτών από τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Την ετοιμότητά του σε νέες στρατηγικές και λειτουργίες ψηφιακού μετασχηματισμού. Την εργασιακή ικανοποίηση, αποδοτικότητα, αποτελεσματικότητα. Τη δυνατότητα και τις προοπτικές εφαρμογής σύγχρονων συστημάτων εσωτερικής διαχείρισης».
Τις απαντήσεις τους οι δημοτικοί υπάλληλοι καλούνται να δώσουν μέχρι 19 Απριλίου. Πόσο αντικειμενικά, ή καλύτερα με πόση ειλικρίνεια μπορούν να απαντήσουν οι αποδέκτες του ερωτηματολογίου από τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή αποτελεί τρόπον τινά το «αφεντικό» τους; Αν φερ’ ειπείν κάποιος ή κάποια παρουσιάσει ως άσχημη την εικόνα ποιος «εγγυάται» ότι δεν θα τεθεί υπό… επιτήρηση; Μήπως αντί των υπαλλήλων θα ήταν πιο φρόνιμο να το απευθύνουν προς τους πολίτες;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ