Ανακοίνωση για την ανακήρυξη του 2024 ως έτους στοματικής υγείας, εξέδωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Άρτας, ο οποίος συνοψίζει την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με την εξής έκφραση: «γεια στο στόμα σου!».
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Η ανακήρυξη του 2024 ως έτους στοματικής υγείας έχει διπλή σημασία, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον πρώτο εορτασμό έτους στοματικής υγείας το 1994 και 190 χρόνια από την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των οδοντιάτρων στην Ελλάδα.
Το μήνυμα της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Έτος Στοματικής Υγείας είναι “γεια στο στόμα σου!” και αναδεικνύει την άρρηκτη σύνδεση της στοματικής με τη γενική υγεία και τα οφέλη της πρόληψης για την στοματική υγεία καθόλη τη διάρκεια της ζωής.
Παράλληλα, η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας του 2024 είναι η πρώτη για την επόμενη τριετία εκστρατεία που θα φέρει ενιαίο κεντρικό τίτλο: “ Ένα χαρούμενο στόμα είναι… ένα χαρούμενο σώμα”. Το μήνυμα αποτελεί ένα κάλεσμα ενδυνάμωσης για ανάληψη δράσης ώστε οι άνθρωποι να ενημερωθούν λεπτομερώς σχετικά με τη σημασία της στοματικής φροντίδας και να εκτιμήσουν την ιδιαίτερη αξία της πρόληψης.
Το υγιές στόμα αποτελεί ζωτικό και αναπόσπαστο κομμάτι της γενικής υγείας και ευεξίας του ανθρώπου και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε στιγμή της καθημερινής μας ζωής, καθώς με αυτό απολαμβάνουμε ένα γεύμα, συζητάμε, γελάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τραγουδάμε, φιλάμε…
Δεν ξεχνάμε πως η κακή στοματική υγεία επηρεάζει τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Παρότι τα νοσήματα του στόματος μπορούν να προληφθούν σε μεγάλο βαθμό, ο αριθμός των ανθρώπων που επηρεάζεται από αυτά παραμένει πολύ υψηλός. Εκτιμάται ότι τα νοσήματα του στόματος επιβαρύνουν πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.
Έτσι, η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, το βούρτσισμα των δοντιών τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και φυσικά η τακτική επίσκεψη στον/στην οδοντίατρό μας, είναι τα σημαντικότερα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να προφυλάξουμε και να ενισχύσουμε την στοματική μας υγεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ