ΜΕ επιπλέον ποσό ύψους 250.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης των Ιαματικών Λουτρών ενισχύεται από την Περιφέρεια Ηπείρου η Πρέβεζα.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα Interreg Ελλάδας – Αλβανίας, είχε δημοπρατηθεί Απρίλιο του 2021 και σύμφωνα με την Περιφέρεια οι εργασίες εκτιμάται ότι θα αποπερατωθούν τον προσεχή Μάϊο. Τη μελέτη εκπόνησε ο Δήμος Πρέβεζας με το κτιριολογικό πρόγραμμα των εγκαταστάσεων να διαμορφώνεται σε τρεις λειτουργικές ενότητες.
Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει τις κοινόχρηστες λειτουργίες, οι οποίες θα είναι ανοιχτές σε επισκέπτες και αποτελούνται από την κεντρική είσοδο, τον χώρο υποδοχής και καθιστικό με μικρό κυλικείο, καθώς χώρους υγιεινής ανδρών, γυναικών και ΑμΕΑ. Στην ενότητα αυτή εντάσσεται και το Οθωμανικό χαμάμ που προορίζεται για μουσειακός εκθεσιακός χώρος.
Στην δεύτερη ενότητα προβλέπονται οι θεραπευτικοί χώροι που οργανώνονται ως κλειστός πυρήνας με επαυξημένη μέριμνα για την υγιεινή και ασφάλεια των λουομένων και λουτρονόμους που θα είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία των θεραπευτικών προγραμμάτων. Διατίθενται δύο ομαδικοί λουτήρες, 11 ατομικοί, δύο για χρήση από ΑμΕΑ, αποδυτήρια ανδρών και γυναικών, χώροι υγιεινής λουομένων αλλά και ανάπαυσης.
Στην τρίτη ενότητα περιλαμβάνονται υποστηρικτικοί χώροι μηχανολογικών εγκαταστάσεων με δεξαμενή ιαματικού πόρου (απαραίτητη λόγω της μικρής παροχής της πηγής), λεβητοστάσιο, δεξαμενή καυσίμων, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και κλιματιστικές μονάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ