Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έλενα Κουντουρά ήταν προσκεκλημένη ομιλήτρια στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ηπείρου και το 2ο λύκειο Άρτας στις 20 Μαρτίου, με κεντρικό θέμα την «πολιτική της ΕΕ για τους νέους και τις ευρωπαϊκές αξίες σε μία περίοδο γενικότερης αμφισβήτησης».
Στην ομιλία της αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και ειδικά οι νέες και οι νέοι σήμερα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, εν μέσω των πολλαπλών κρίσεων, της οικονομικής και ενεργεια- κής κρίσης, της κλιματικής κρίσης, στεγαστικής κρίσης και της ακρίβειας που συνεπάγονται αύξηση του κόστους ζωής και διευρύνουν τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες. Παρουσίασε το έργο της στην Ευρωβουλή για τη στήριξη των νέων, την ενδυνάμωση των γυναικών, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την εξάλειψη των στερεοτύπων, με επίκεντρο πολιτικές που έχουν στον πυρήνα τους τον άνθρωπο και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αποτελούν θεμελιώδη αρχή της ΕΕ.
Τόνισε τη σημασία συμμετοχής των νέων στις ευρωεκλογές, καθώς οι αποφάσεις και οι πολιτικές που καθορίζονται από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενσωματώνονται σε ποσοστό 80% στις εθνικές πολιτικές αντίστοιχα και επομένως επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών. Ταυτόχρονα κάλεσε τις νέες και τους νέους να συμμετέχουν στην κορυφαία διαδικασία των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου, διότι με την ψήφο τους αποφασίζουν για το δικό τους μέλλον.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Άρτα, η ευρωβουλευτής από κοινού με την βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Δ΄ αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Όλγα Γεροβασίλη πραγματοποίησαν συναντήσεις και επαφές με τοπικούς φορείς. Στο Επιμελητήριο Άρτας η Έλενα Κουντουρά και η Όλγα Γεροβασίλη συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Γιάννη Γκολομάζο και με μέλη του Επιμελητηρίου για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η τοπική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξή της.
Στη συνάντηση, συζητήθηκε η επείγουσα ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών απέναντι στην ακρίβεια, τις πληθωριστικές πιέσεις και το υψηλό ενεργειακό κόστος, θέματα για τα οποία έχει εργαστεί και έχει πιέσει η ευρωβουλευτής μέσα από ψηφίσματα και παρεμβάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η προηγούμενη συνάντηση της Έλενας Κουντουρά με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας είχε πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στα τέλη του 2022, στο πλαίσιο του εκεί συνεδρίου και της επιμελητηριακής αποστολής της Κεντρικής Ένωσης Επι- μελητήριων Ελλάδας, με επίκεντρο τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο οικονομικό και ενεργειακό περιβάλλον.
Επίσης, από κοινού η Έλενα Κουντουρά και η Όλγα Γεροβασίλη, επισκέφθηκαν το κέντρο της πόλης της Άρτας και συνομίλησαν με επαγγελματίες και πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ