«Ζούμε αέρινες ημέρες στο νοσοκομείο της Άρτας με πέντε θέσεις γιατρών που προκηρύχθηκαν και θα έρθουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, τον Δεκέμβρη γι’ αυτό έπρεπε να προκηρύξουν και τις 37 κενές θέσεις του οργανισμού και συγκεκριμένα στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα όφειλαν να προκηρύξουν και τις τέσσερις κενές θέσεις», αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας νομού Άρτας.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται: «Παράδειγμα, όπως ακτινοδιαγνώστρια, που την ημέρα διορισμού της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετακινήθηκε για τρεις μήνες στην Άρτα τον Οκτώβριο και είναι ακόμα εδώ, όπου είναι μόνη της για εφημερίες και αποκλειστικά για πραγματοποίηση εφημεριών μετά τη λήξη του πρωινού ωραρίου αλλά πραγματοποιεί το πρωινό ωράριο και τον μήνα Μάρτιο, έχει εννιά εφημερίες και προβλέπονται επτά. Η εντατικοποίηση της εργασίας και η υπερεφημέρευση πέρα από παράνομη, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζόμενων.
Να μας πουν πως γίνεται τόσα τμήματα του νοσοκομείου να λειτουργούν χωρίς προϊστάμενο, ποιους περιμένουν και ταυτόχρονα ένα άτομο με 21 δρασκελιές, να καταλαμ- βάνει θέση.
Καλούμε την διοίκηση να λάβει υπόψη τις αιτήσεις των εχόντων γραμματικές γνώσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ώστε να αναγνωριστεί το πτυχίο τους, κάποιοι περιμένουν ήδη δυο χρόνια.
Καλούμε την διοίκηση και το υπουργείο να γίνουν οι κρίσεις προϊσταμένων, καθώς στο νοσοκομείο Άρτας έχουν να γίνουν στη νοσηλευτική υπηρεσία από το 2008 και στην διοικητική από το 2011.
Πότε θα σταματήσει το νοσοκομείο να είναι προέκταση γνωστού πολιτικού γραφείου;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ