ΕΙΝΑΙ αναφαίρετο δικαίωμα στον κάθε δήμαρχο να κάνει όσες αλλαγές και όσες μετακινήσεις θέλει στην διοικητική μηχανή του Δήμου και παράλληλα να τις αξιολογεί με τρόπο που ο ίδιος νομίζει ότι μπορούν να είναι λειτουργικά περισσότερο αποδοτικές συμβάλλοντας, μεταξύ άλλων, και στην εξυπηρέτηση του πολίτη.
Αυτό έκανε, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή Αρταίων, η οποία την περασμένη Παρασκευή γνωστοποίησε την απόφασή της, για ούτε λίγο ούτε πολύ, παραπάνω από 20 μετακινήσεις διευθυντών, προϊσταμένων και υπαλλήλων. Πρωτόγνωρο μεν ως προς τον αριθμό σε σχέση με τους προκατόχους του, αλλά αυτό ακριβώς έγινε.
Στις μετακινήσεις, μεταξύ άλλων, συμπεριέλαβε και την Κωνσταντίνα Κωνσταντάκη (φωτο), την οποία από διευθύντρια Προγραμματισμού μετακίνησε στη θέση διευθύντριας Κοινωνικών Υπηρεσιών. Δεν θα γινόταν ιδιαίτερος λόγος αν κοντά στην μετακίνηση δεν τής επιφυλάσσονταν παράλληλα και μεταστέγαση. Από το Δημαρχείο όπου παρείχε τις υπηρεσίες της αφότου διορίστηκε, μετακινήθηκε στο κτίριο της οδού Ορλάνδου, εκεί όπου η ίδια η Δημοτική Αρχή είχε μεταφέρει πρόσφατα τις κοινωνικές υπηρεσίες. Στο κτίριο δηλαδή στο οποίο συστεγάζεται και το Δημοτικό Ωδείο.
Είναι δικαίωμα της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του δημάρχου Χριστόφορου Σιαφάκα, όπως αποτελεί δικαίωμα και του καθενός να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα μπορούσαν να επιδείξουν μεγαλύτερη γενναιοφροσύνη ώστε να μη δώσουν τροφή για σχόλια. Γιατί σχόλια άρχισαν ήδη να διατυπώνονται.
Θα γίνονταν άραγε αυτό αν η Κωνσταντίνα Κωνσταντάκη δεν ήταν σύζυγος του πρώην δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη; Και εν πάση περιπτώσει είναι ηθικό και τίμιο κριτήριο των αποφάσεων να αποτελεί για το κάθε υπηρεσιακό στέλεχος η σύνδεση στη ζωή και όχι οι ικανότητές του να ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του;
Αν δεν κάνουμε λάθος δημοτική υπάλληλος είναι και η σύζυγος του νυν δημάρχου Ανδριάνα Μερκοβίτη, η οποία αν είδε διαφορά στην αντιμετώπισή της από τη στιγμή που ο πρώην αντιδήμαρχος ανεξαρτητοποιήθηκε ας βγει να το πει. Άλλοι καιροί άλλα ήθη, θα μάς πείτε. Ναι, αλλά δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να προσαρμοστούν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ