ΤΟ μεγάλο ερώτημα είναι για ποιό λόγο επανέρχεται για την εγκατάσταση του πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πουρναρίου η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, περί του οποίου «όχι» είχε πει μέχρι και ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.
ΤΟ «όχι» ο κ. Σκρέκας είχε πει επί προηγούμενης διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, στην παρούσα όμως, στο εν λόγω υπουργείο, τα ηνία κρατά ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Η ΤΕΡΝΑ διατηρεί ως γνωστό απευθείας διαύλους επικοινωνίας με την κυβέρνηση, γνωστού όντος επίσης ότι ο αντιπρόεδρός της Μιχάλης Γουρζής είναι πεθερός του υπουργού Εξωτερικών και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, Γιώργου Γεραπετρίτη.
ΔΕΝ μπορεί¸ επομένως, να ξύπνησαν ένα ωραίο πρωί και να είπαν «γιατί να μην κάνουμε μια νέα απόπειρα και ό,τι βγει».
ΨΥΧΑΝΕΜΙΖΟΜΑΣΤΕ πως όλο και κάποιες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις θα έλαβαν ώστε αυτή τη φορά να το δουν αλλιώς και πάντως προς το συμφέρον της ΤΕΡΝΑ.
ΝΑΙ μεν προηγούνται οι γνωμοδοτήσεις από την αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, πλην όμως αυτές δεν παύουν να αποτελούν απλά γνωμοδοτήσεις, άλλοι έχουν τον τελευταίο λόγο και προφανώς πρόκειται για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, άρα η κυβέρνηση.
ΠΡΙΝ δύο χρόνια περίπου τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων όσο και το αντίστοιχο του Νικ. Σκουφά γνωμοδότησαν αρνητικά επί της ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) και το ίδιο έγινε σε συνεδρίαση της Επιτροπή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Ηπείρου.
ΕΠΕΙΔΗ το θέμα μετά την επαναφορά από την ΤΕΡΝΑ τέθηκε ήδη σε διαβούλευση που θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουν τα δύο Δημοτικά Συμβούλια, δηλαδή των Δήμων Αρταίων και Νικ. Σκουφά.
ΕΧΕΙ ενδιαφέρον διότι και στους δύο άλλαξαν οι δήμαρχοι και ως εκ τούτου προέκυψαν νέες πλειοψηφίες.
ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ πως θα γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που εκφραστούν αντίθετα στις προ δύο ετών γνωμοδοτήσεις θα ξεσηκωθούν μέχρι και οι πέτρες, αν λάβουμε υπόψη τις αντιδράσεις που είχαν σημειωθεί τότε από το σύνολο σχεδόν των τοπικών φορέων, οι οποίοι δεν έχουν νομίζουμε λόγο υπαναχώρησης από τις αρχικές τους θέσεις.
ΣΗΜΕΡΑ Τετάρτη 27 Μαρτίου, εν τω μεταξύ, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων κι απ’ ότι είμαστε εις θέση να γνωρίζουμε θα επιχειρηθεί ύστερα από πρωτοβουλία της επικεφαλής του συνδυασμού Βάσως Αμπελογιάννη μια πρώτη συζήτηση, ύστερα από την επαναφορά του θέματος εγκατάστασης του πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πουρναρίου εκ μέρους της ΤΕΡΝΑ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ μας αναφέρουν ότι και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να αρνηθεί, θα αναζητηθεί η συναίνεση από το 1/3 του αριθμού των συμβούλων ώστε να συζητηθεί.
ΑΝ τελικά εξασφαλιστεί η συναίνεση από το 1/3 τότε τα «κουκιά» βγαίνουν, οπότε ο πρόεδρος Κώστας Πατήλας είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει το νόμο που είναι σαφέστατος σε τέτοιες περιπτώσεις.
ΕΑΝ όντως επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες έχει πολύ μεγάλη σημασία να ακούσουμε τις απαντήσεις της πλειοψηφίας και κυρίως βέβαια του δημάρχου Αρταίων Χριστόφορου Σιαφάκα στο ερώτημα τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή έναντι της γνωμοδοτήσεως που έτσι κι αλλιώς θα πέσει στο τραπέζι, στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ