ΣΤΗΝ Περιφερειακή Ενότητα Άρτας υπεγράφησαν οι συμβάσεις των νέων δημοσίων έργων, στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης του προγράμματος προσέγγισης CLLD/LEADER, που ως σημείο αναφοράς έχει την «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι υπογραφές για τα δημόσια έργα μπήκαν ανάμεσα στην ΕΤΑΝΑΜ που την εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος CLLD/LEADER νομών Άρτας και Πρέβεζας Βασίλης Ψαθάς, αντιπεριφερειάρχης Άρτας και τους Δήμους Κεντρικών Τζουμέρκων, Νικολάου Σκουφά και Πάργας.
Οι συμβάσεις αφορούν τα έργα: «Βελτίωση βατότητας συνδετήριας δημοτικής οδού των οικισμών Κονάκια (Σκέζα) και Μακρυκάμπου (Καταφύγιο) Τοπικής Κοινότητας Αγνάντων Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», συνολικού προϋπολογισμού 135.000 ευρώ. «Βελτίωση βατότητας συνδετήριας δημοτικής οδού των οικισμών Αθαμανίου και Σκαλούλας Τοπικής Κοινότητας Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», συνολικού προϋπολογισμού 111.000 ευρώ. «Αποκατάσταση παραδοσιακής πηγής “Κούρ- ζα” και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο ιστορικό χωριό Πέτα Δήμου Νικολάου Σκουφά», συνολικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ. «Βελτίωση οδικού δικτύου Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου Δήμου Πάργας», συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
Τα έργα εντάσσονται και χρηματοδοτούνται από υπομέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για παρεμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα και συγκεκριμένα στις υποδράσεις «Στήριξη για επενδύσεις για δημόσια χρήση σε υπηρεσίες και υποδομές αναψυχής, ανάπλασης χώρων εντός οικισμών, τουριστικές πληροφορίες και τουριστικές υποδομές μικρή κλίμακας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ