«Μόνο πικρά γέλια προκαλούν οι συνεχιζόμενες δηλώσεις από το υπουργείο Υγείας, το οποίο συνεχίζει ακάθεκτο το καταστροφικό του έργο!» αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» Άρτας.
«Ο υφυπουργός Υγείας κ. Θεμιστοκλέους – προσθέτει – δήλωσε ότι το χαράτσι στα παραπεμπτικά των εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων γίνεται με στόχο την επάνοδο των ασθενών στις δομές δημόσιας υγείας, όπου οι εξετάσεις διενεργούνται δωρεάν. Θράσος πραγματικό!
Σε ποιες δομές αναρωτιέται κανείς. Σ’ αυτές που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις ανάγκες των επειγόντων και των νοσηλευόμενων ασθενών; Στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία χωρίς εξοπλισμό, όπου οι έννοιες αναμονή και υπομονή έχουν γίνει συνώνυμες; Στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, στα υποστελεχωμένα εργαστήρια και ακτινοδιαγνωστικά τμήματα, όπου οι διαγνώσεις γίνονται από ιδιώτες με σύμβαση, εφόσον η μόνιμη εργασία στο ΕΣΥ πέρασε πλέον από την πρέσα της σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα και την χατζηδάκειο εργασιακή μεταρρύθμιση – έκτρωμα;
Το ίδιο το σχέδιο νόμου, βεβαίως, διαψεύδει τον υπουργό, καθώς το χέρι στην τσέπη για μια ακόμα φορά θα βάλουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, για τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ και για να μειωθεί η επιστροφή των ιδιωτικών εργαστηρίων στον οργανισμό.
Προφανώς, το μέτρο, κατά την κυβέρνηση, εντάσσεται μαζί με τις σπάτουλες και το γυαλόχαρτο στο ξύσιμο του πάτου του βαρελιού για να βρεθούν χρήματα! Σαν εκείνα που δόθηκαν σε πυρόπληκτους και πλημμυροπαθείς, σαν αυτά που με “πόνο” ψυχής θα βρει ο πρωθυπουργός για τους αγρότες!
Όχι από τα ίδια, βεβαίως, που δίνονται για την φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ούτε από αυτά που κερδίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες με τη μείωση της επιστροφής και την ανατίμηση των φαρμάκων, που κατά σύμπτωση και πάλι ο λαός πληρώνει με την αύξηση στην τσέπη του της φαρμακευτικής δαπάνης!
Κατά τα άλλα η ακρίβεια που τσακίζει παραμένει μάλλον “εξωγήινο” φαινόμενο, ενώ οι “προοδευτικές” δυνάμεις στην παραζάλη των “επεξεργασιών” τους, επιλεκτικά θυμούνται “δικαιώματα” αρκεί αυτά να είναι πλήρως αποκομμένα ή και αντίθετα με οργανωμένες διεκδική- σεις, απεργίες, και συνολική ανάδειξη και αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή πολιτική.
Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη, ελπιδοφόρα πλε- υρά της πραγματικής ζωής. Αυτή του τελευταίου τριμήνου με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, με τον αγώνα των φοιτητών για δημόσια – δωρεάν παιδεία και με τη μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη (μέχρι την επόμενη!)».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ