ΜΕΝΟΝΤΑΣ στον ΦΟΔΣΑ να σημειώσουμε ότι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, στις οποίες οι αντιπρόσωποι είναι 30, δεν έχει καθοριστεί ακόμα.
Είναι κάτι που απ’ ότι πληροφορούμαστε θα ξεκαθαριστεί μόλις η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφανθεί επί δύο ενστάσεων που έχουν κατατεθεί. Η μια αφορά την επικεφαλής του συνδυασμού «Ιωάννινα 2023» Δήμου Ιωαννιτών Τατιάνα Καλογιάννη που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, την οποία ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας πρότεινε και εκλέχθηκε αντιπρόσωπος.
Ως πλειοψηφία ο Δήμος Ιωαννιτών διαθέτει τρεις αντιπροσώπους και εκτός του ίδιου η δεύτερη θέση καλύπτεται από τον αντιδήμαρχο Μάκη Χρυσοστόμου και η τρίτη από την κ. Καλογιάννη. Από την μείζονα μειοψηφία αντιπρόσωπος εκλέχθηκε ο Γιώργος Αρλέτος.
Με την ένταση που υποβλήθηκε ζητείται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να εξεταστεί αν η εκλογή της Τατιάνας Καλογιάννη είναι νόμιμη καθώς προέρχεται από την ελάσσονα μειοψηφία.
Η δεύτερη ένσταση αφορά τον Δήμο Αρταίων, στην συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του οποίου αντιπρόσωπος από την πλειοψηφία αναδείχθηκε ο δήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας και από την μείζονα μειοψηφία ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης. Με την ένσταση ζητείται να αποσαφηνιστεί αν από πλευράς της πλειοψηφίας καλύπτεται η ποσόστωση συμμετοχής γυναικών. Αν η Αποκεντρωμένη Διοίκησης αποφανθεί αρνητικά τότε στη θέση του κ. Σιαφάκα θα πρέπει να τοποθετηθεί γυναίκα.
Την εξέταση αυτών των ενστάσεων, επομένως, περιμένουν ώστε στη συνέχεια να οριστεί η ημερομηνία εκλογών, από τις οποίες θα κριθεί το κράτημα του πηδαλίου στον ΦΟΔΣΑ, που το αντικείμενό του είναι καθοριστικής σημασίας διότι αφορά τον ευαίσθητο χώρο των σκουπιδιών σ’ όλη την Ήπειρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ