«Αποζημιώσεις ύψους 1.880.667 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν σε 770 δικαιούχους της Άρτας από τον ΕΛΓΑ. Πρόκειται για αποζημιώσεις που αφορούν ζημιές που υπέστησαν καλλιέργειες σε ακτινίδια, εσπεριδοειδή, αροτραίες καλλιέργειες και σανοδοτικά ψυχανθή» αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Άρτας της ΝΔ Γιώργου Στύλιου (φωτο).
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται: «Η πληρωμή αφορά ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί το 2023 από χαλαζοπτώσεις, ανεμοθύελλες και πλημμύρες. Το συνολικό ποσό της πληρωμής ανέρχεται σε 2,7 εκατ. ευρώ, με 800.000 ευρώ να εκκρεμούν για παραγωγούς που δεν έχουν καταβάλει την ετήσια ασφαλιστική εισφορά τους στον ΕΛΓΑ. Όσοι προχωρήσουν στην τακτοποίηση της συγκεκριμένης οφειλής θα λάβουν μετά τις 20 Μαρτίου το ποσό που δικαιούνται. Στα τέλη Μαρτίου αναμένεται και η καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς που έχουν υποβάλλει ενστάσεις και δικαιώθηκαν. Με τη συγκεκριμένη πληρωμή ολοκληρώνεται η καταβολή των αποζημιώσεων για το 2023 για το νομό της Άρτας.
Για διαδικαστικούς και τεχνικούς λόγους είναι σε εκκρεμότητα η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους από τις περιοχές Κομμένου και Ανέζας. Η πληρωμή θα διευθετηθεί με την ολοκλήρωση της εκτιμητικής διαδικασίας και την έκδοση των τελικών πορισμάτων».
Με αφορμή την τελευταία πληρωμή του ΕΛΓΑ στους παραγωγούς του νομού, ο Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον πρόεδρο του Οργανισμού και τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Ηπείρου. Παρακολουθώ το θέμα σε όλα του τα στάδια και στηρίζω σταθερά και με πράξεις τους παραγωγούς της Άρτας. Είμαι δίπλα τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ