ΠΑΝΩ απ’ όλα, λοιπόν, χρειάζεται ενημέρωση για την διαδικασία ανακύκλωσης των οικιακών αποβλήτων που περνά από ορισμένα στάδια.
Η αρχή γίνεται από την κουζίνα μας όπου τοποθετούμε ένα πολύ μικρό ξεχωριστό κάδο, τον οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από τον Δήμο, ο οποίος δέχεται αποκλειστικά τα βιοαπόβλητά μας. Πριν την τοποθέτηση αφήνουμε τα υγρά υπολείμματα στον κάδο να στραγγίξουν. Εν συνεχεία τοποθετούμε τα οργανικά υπολείμματα χύδην ή σε χάρτινες σακούλες μαναβικής στον καφέ κάδο. Διευκρινίζεται ότι οι πλαστικές σακούλες δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση των υλικών του καφέ κάδου και απαγορεύεται η χρήση τους.
Στους καφέ κάδους μπορούμε να βάλουμε: Δημητριακά, άλευρα, ψωμί, γλυκά, κέικ, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, υπολείμματα τροφών – αποφάγια (πριν την τοποθέτηση στον κάδο, αφήνουμε τα υγρά υπολείμματα τροφών να στραγγίξουν), υπολείμματα καφέ, φίλτρα από καφέ και τσάι (όχι πλαστικές κάψουλες καφέ). Κι ακόμα: κρέας και ψάρι μαγειρεμένο (όχι νωπό), φρούτα, λαχανικά, φλούδες και κοτσάνια, χαρτί κουζίνας, χαρτοσακούλες μαναβικής (όχι πλαστικοποιημένο χαρτί, όχι χρωματιστά, όχι γυαλιστερά), κουκούτσια ελιάς, αυγό και τσόφλι αυγού, ξηροί καρποί και περιβλήματα, γαλακτοκομικά, τυρί, γιαούρτι, παχύρευστες κρέμες (όχι γάλα), κλαδάκια, φύλλα, χώμα, γκαζόν, πριονίδι, στάχτες από το τζάκι.
Θεωρούμε ότι μπορείτε να το διαχειριστείτε.