Στις αίθουσες των δικαστηρίων οδηγείται τελικά η αντιπαράθεση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καπεσόβου «Αλέξανδρος Νούτσος» και του Δήμου Ζαγορίου για το ιδιοκτησιακό της Πασχαλείου Σχολής.
Το διατηρητέο ακίνητο, ένα από τα πιο εμβληματικά του Ζαγορίου, έχει επιλεγεί ως έδρα του γραφείου της Unesco και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά πρέπει να είναι πλήρως λειτουργικό έως τον Μάιο, οπότε και θα γίνει η επίσημη τελετή.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καπεσόβου αλλά και φυσικά πρόσωπα έχουν προσφύγει ενώπιον του Εφετείου καταθέτοντας αίτηση εναντίον του Δήμου και της Δημοτικής Επιτροπής. Η αίτηση αναμένεται να συζητηθεί σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου.
Ο Δήμος Ζαγορίου από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς είχε ζητήσει νομική γνωμοδότηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Πασχαλείου Σχολής, η οποία και του παραδόθηκε. Σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την γνωμοδότηση προκύπτει ότι η ακίνητη και κινητή περιουσία του Πασχαλείου Κληροδοτήματος έχει περιέλθει και ανήκει κατά δικαίωμα κυριότητας, νομής και κατοχής στο Δήμο Ζαγορίου και η διαχείρισή του έως και σήμερα ασκείται νομίμως από τη Δημοτική Επιτροπή του εν λόγω Δήμου. Αποτελεί παράλληλα μέρος της περιουσίας του ως κεφάλαιο αυτοτελούς διαχείρισης και απαιτείται χωριστός προϋπολογισμός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ