Ο μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Μισιακούλης, φωτο) πρόκειται να παραστεί φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Πολιούχου Άρτας Αγίας Θεοδώρας την προσεχή Δευτέρα 11 Μαρτίου.
Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης γεννήθηκε το 1963 και σπούδασε Νομικά και Θεολογία στις αντίστοιχες Σχολές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη Οκτώβριο του 1991. Διετέλεσε γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων (1993-2003), κατόπιν Α’ γραμματέας της Ιεράς Συνόδου (2003-2006) και μετά από πρόταση του τότε αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, διατηρώντας τη θέση αυτή μέχρι την εκλογή του σε μητροπολίτη (2010) Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.
Χειροτονήθηκε επίσκοπος στις 14 Μαΐου 2010 από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Το 2020 μετά από πρότασή του προστέθηκε η ονομασία Μαραθώνος στον τίτλο της Μητρόπολης μετά από έγκριση της Ιεράς Συνόδου. Στις 23 Ιουνίου 2021, έπεσε θύμα επίθεσης με καυστικό υγρό μαζί με άλλους μητροπολίτες, μεταξύ αυτών και της Άρτας κ. Καλλινίκου, στη Μονή Πετράκη, όπου είχε παραβρεθεί για συνοδικό δικαστήριο.
Την ευλογία του νάχουμε και από κοντά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ