ΓΙΑ πρώτη φορά ίσως στα χρονικά των εκδηλώσεων με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, μετατίθεται σε άλλο χώρο πέραν της οδού Σκουφά η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, του στρατού και λοιπών φορέων.
Η αλλαγή κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας των εργασιών για την κατασκευή του Open Mall, καθώς η πλατεία Αγίου Δημητρίου όπου στήνονταν η εξέδρα των επισήμων έχει ανασκαφεί, ενώ παράλληλα παρατηρείται μια τρόπον τινά γενικευμένη εμποδιζόμενη κίνηση. Φυσικό και επακό- λουθο είναι καθώς πρόκειται για μεγάλο έργο.
Η μετάθεση θα γίνει επί της περιφερειακής οδού και ως χώρος για την εξέδρα επιλέχθηκε το σημείο έξω από το Δημαρχείο. Οι παρελαύνοντες θα ακολουθήσουν πορεία από τον κόμβο στο ύψος της Ελ. Βενιζέλου με κατάληξη στην συμβολή των οδών Πέτρου Γαρουφαλιά και περιφερειακής οδού, εκεί που παλιότερα λειτουργούσε το κατάστημα της Alpha Bank. Ως εκ τούτου αναμένεται να εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία, δίδοντας διεξόδους από παρακαμπτήριες οδούς, κάτι που θεωρείται απαραίτητο διότι δεν μπορεί να σταματήσει η κυκλοφορία για τόσο διάστημα όσο θα χρειαστεί για τη λήξη της παρέλασης.
Επί του θέματος, σε πρόσφατη συνεδρίαση του συμβουλίου τοπικής κοινότητας Αρταίων, ο σύμβουλος Σωτήρης Βασιλάκης («Αρτινών Συνεργασία») είχε διατυπώσει την πρόταση τόσο η λιτάνευση της εικόνας της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας όσο και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου να γίνουν στο ύψος της πλατείας Κιλκίς με την εξέδρα μπροστά από το άγαλμα του Πύρρου. Δεν υιοθετήθηκε αν και απ’ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε συνάντησε πολλούς υποστηρικτές.
Ανάγκα και θεοί πείθονται, που είπε και ο σοφός της αρχαιότητας Σιμωνίδης. Δεν τα χαλάμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ