ΤΡΕΙΣ ήταν οι υποψήφιοι από τους 18 Δήμους της Ηπείρου για το 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), δύο από την παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» που πρόσκειται στη ΝΔ και ένας από την παράταξη «Αυτοδιοίκηση Τώρα» που πρόσκειται σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρώτη που αναδείχθηκε νικήτρια, υποψήφιος ήταν ο δήμαρχος Νικ. Σκουφά Κώστας Παπασιώζος και από πλευράς υποψηφίων συμβούλων ο Γιάννης Λώλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και πρώην δήμαρχος του εν λόγω Δήμου. Από την δεύτερη υποψήφιος ήταν ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας (φωτο).
Από την παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» δεν εκλέχθηκε κανείς, ενώ από την «Αυτοδιοίκηση Τώρα» εκλέχθηκε ο δήμαρχος Ιωαννιτών και μάλιστα δεύτερος στη σειρά από την παράταξή του με 75 ψήφους. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Συμεών Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης.
Ο Κώστας Παπασιώζος με 42 ψήφους (ο πρώτος Λάζαρος Κυρίζογλου έλαβε 260) βρέθηκε στην τελευταία θέση και ο Γιάννης Λώλος με 82 ψήφους στην ένατη και είναι πρώτος επιλαχών από τη λίστα υποψηφίων συμβούλων.
Μεγάλη αναμφισβήτητα η νίκη του Θωμά Μπέγκα, που, μεταξύ άλλων, θα αποτελέσει τη φωνή της Ηπείρου στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πρώην δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε αναδειχθεί μέλος του ΔΣ με 112 ψήφους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ